Monday 26 January 2015

Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά με το πρώτο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Δωρεάν ρεύμα και επίδομα σίτισης σε 300.000 ευπαθή νοικοκυριά πρόκειται να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρώτο του νομοσχέδιο ως κυβέρνηση, με βάση τα όσα έχει δεσμευτεί και επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία προεκλογική του ομιλία.

Το εν λόγω μέτρο σε συνδυασμό με την αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ για τον ιδιωτικό τομέα, την επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των αρχών της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας αποτελούν την ραχοκοκαλιά των πρώτων ενεργειών που πρόκειται να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Επίσης, σε άλλο νομοσχέδιο αναμένεται να προχωρήσει η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των «κόκκινων» δανείων.
Τα παραπάνω θα κληθεί να τα διαχειριστεί το νέο οικονομικό επιτελείο, το οποίο σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιες πληροφορίες και εκτιμήσεις θα απαρτίζεται από τον κ. Γ. Δραγασάκη, ως αντιπρόεδρο και συντονιστή του οικονομικού κύκλου, τον κ. Γ. Βαρουφάκη ως υπουργό Οικονομικών, τον κ. Γ. Σταθάκη ως υπουργό Ανάπτυξης και τον κ. Ευκλ. Τσακαλώτο ως υπουργό Ενέργειας.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε κατά την προεκλογική του εκστρατεία ότι "επανακαταθέτουμε τις προτάσεις μας για τον ενεργειακό σχεδιασμό που θα είναι κοινωνικά δίκαιος και περιβαλλοντικά βιώσιμος. Με αποκεντρωμένη ανάπτυξη, με συνεργατικά σχήματα, προσανατολισμένος στις τοπικές κοινωνίες", δίνοντας έτσι το στίγμα της νέας ενεργειακής πολιτικής που θα ακολουθήσει ως κυβέρνηση.

http://www.energypress.gr/news/Dwrean-reyma-se-300.000-noikokyria-me-ta-prwta-nomoshedia-toy-SYRIZA

No comments: