Friday 30 January 2015

Gazprom: Η χαμηλή τιμή του πετρελαίου έχει αρχίσει να περνάει και στο αέριο

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου έχουν αρχίσει να αντανακλώνται στις αντίστοιχες του φυσικού αερίου, γεγονός που αναμένεται να την επηρεάσει βραχυπρόθεσμα.

«Οι τιμές του αργού υποχώρησαν σημαντικά στα τέλη του 2014. Η πτώση τους θα οδηγήσει σε μειωμένες τιμές για το φυσικό αέριο, το οποίο πωλούμε στους Ευρωπαίους και άλλους πελάτες μας με βάση συμβόλαια τα οποία συνδέονται με την τιμή του πετρελαίου και αυτό ίσως οδηγήσει σε μειωμένα έσοδα από τις εξαγωγές», παρατηρεί η εταιρεία.
«Περαιτέρω μείωση ίσως να έχει αρνητικές συνέπειες για τα αποτελέσματά μας, τις ταμειακές ροές, την οικονομική θέση και τη δυνατότητα χρηματοδότησης επενδύσεων», προσθέτει σε ανακοίνωσή της.
Παράλληλα, η Gazprom θεωρεί ότι η υποτίμηση του ρουβλιού έναντι του δολαρίου επουλώνει μονάχα εν μέρει την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου. «Η υποτίμηση του ρουβλιού είχε θετική επίδραση στα έσοδα της εταιρείας», σημειώνει, «αλλά επίσης αυξάνει το χρέος μας, το οποίο αποτιμάται σε ξένο συνάλλαγμα».

http://www.energypress.gr/news/Gazprom:-H-hamhlh-timh-toy-petrelaioy-ehei-arhisei-na-pernaei-kai-sto-aerio

No comments: