Friday 30 January 2015

Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στις ΑΠΕ παρουσιάζει η Αλβανία

Αξιόλογες επενδυτικές ευκαιρίες παρουσιάζει ο κλάδος των ΑΠΕ στην Αλβανία, με το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας να προέρχεται από υδροηλεκτρικούς σταθμούς. Ωστόσο, η ολοένα αυξημένη ζήτηση για ενέργεια οδηγεί σε συχνές ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρά το γεγονός ότι οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ έχουν ενσωματωθεί στην εγχώρια νομοθεσία, και έχει προχωρήσει η υλοποίηση καίριων ενεργειακών έργων, υπάρχουν ακόμη αρκετά που πρέπει να γίνουν ειδικά στο κομμάτι των ΑΠΕ.
Αυτή τη στιγμή, η Αλβανία προχωρά σε μεταρρύθμιση της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού, με στόχο να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που αυτή τη στιγμή η χώρα διαθέτει ένα από τα πιο ελκυστικά περιβάλλοντα για τους ενεργειακούς επενδυτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών.
Πέραν του ότι βρίσκεται σε στρατηγική θέση στη ΝΑ. Ευρώπη, με φυσικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές και τα Βαλκάνια, και αποτελεί το σταυροδρόμι μεγάλων ευρωπαϊκών διαδρόμων, η Αλβανία φημίζεται για το φθηνό εργατικό δυναμικό της και το μειωμένο κόστος οικοδόμησης έργων. Στις 17-18 Μαρτίου, στα Τίρανα, οι «παίκτες» της ενεργειακής βιομηχανίας θα συγκεντρωθούν στο συνέδριο «Albania Oil, Gas & Energy 2015» για να αξιολογήσουν τις τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα.
 
http://www.energypress.gr/news/Shmantikes-ependytikes-eykairies-stis-APE-paroysiazei-h-Albania

No comments: