Monday 26 January 2015

Βουλγαρία: Καταγγελίες για αυθαίρετες χρεώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος

Λεπτομερείς ελέγχους διενεργεί το βουλγαρικό υπουργείο Ενέργειας στις εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που δραστηριοποιούνται στη χώρα, έπειτα από καταγγελίες πολιτών.

Όπως δήλωσε η αρμόδια υπουργός Temenuzhka Petkova, οι Βούλγαροι καταναλωτές παραπονέθηκαν ότι το μήνα Ιανουάριο κλήθηκαν να αποπληρώσουν δύο λογαριασμούς ρεύματος, αντί για έναν. Σύμφωνα με συνέντευξής της στην Εθνική Βουλγαρική Τηλεόραση, η υπουργός αποκάλυψε ότι σχεδόν 67.000 πελάτες της αυστριακής Energo-PRO κλήθηκαν να πληρώσουν δύο διαφορετικούς λογαριασμούς ρεύματος για τον ίδιο μήνα.
Να σημειωθεί ότι η ασυνεννοησία μεταξύ καταναλωτών και εταιρειών διανομής ενέργειας προήλθε από δύο νομοσχέδια που ψηφίστηκαν πρόσφατα, προκαλώντας αφενός αύξηση των τιμών ενέργειας, αφετέρου σύγχυση στην αγορά.
Σημειώνεται ότι στη Βουλγαρία επιχειρούν συνολικά τρεις εταιρείες διανομής ενέργειας. Η αυστριακή Energo-PRO, η αυστριακή EVN και η CEZ Razprelenie Bulgaria AD, θυγατρική του ομίλου CEZ, όπου η Τσεχία είναι πλειοψηφικός μέτοχος.
 
http://www.energypress.gr/news/Boylgaria:-Kataggelies-gia-aythairetes-hrewseis-sta-timologia-hlektrikoy-reymatos

No comments: