Friday 30 January 2015

Προχωρά στην πώληση υδροηλεκτρικού 531 MW, στην Ιταλία, η E.ON

Μετά το πωλητήριο που έβαλε η γερμανική E.ON σε όλους τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς καύσης αερίου και άνθρακα, που διαθέτει στην Ιταλία, αυτή τη φορά αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση ενός υδροηλεκτρικού που διαθέτει στη χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτή τη φορά ο γερμανικός κολοσσός προχωρά στην πώληση υδροηλεκτρικού σταθμού 531 MW, στοχεύοντας να μαζέψει στα ταμεία του τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.
Όπως σημειώνουν πηγές του Reuters η συμφωνία αναμένεται να κλείσει εντός του α’ εξαμήνου του 2015, με τον ιταλικός όμιλος ΑΠΕ Erg να πλασάρεται ως τον επικρατέστερο αγοραστή. Προς το παρόν καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει σχολιάσει το θέμα επισήμως.
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο φθηνόπωρο η Ε.ΟΝ ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι υπάρχουν σκέψεις για διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της, τονίζοντας ότι η μια εταιρεία θα αναλάβει το δίκτυο διανομής, τους πελάτες, τις ΑΠΕ, τις αποκεντρωμένες ενεργειακές λύσεις και την ενεργειακή αποδοτικότητα, και η άλλη θα αναλάβει την μεγάλης κλίμακας παραγωγή, την παραγωγή και μεταφορά φυσικού αερίου, καθώς και την εμπορία ενέργειας.
 
http://www.energypress.gr/news/Prohwra-sthn-pwlhsh-ydrohlektrikoy-531-MW-sthn-Italia-h-E.ON

No comments: