Wednesday 28 January 2015

Δύο φορτία φθηνό LNG φέρνει στη Ρεβυθούσα η M&M Gas

Τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου, εκμεταλλεύεται η M&M Gas, δηλαδή η κοινή εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίος και της Motor Oil Hellas, που εντείνει τη δραστηριοποίησή της το τελευταίο διάστημα.

Η εταιρεία από τις αρχές του έτους έχει ήδη φέρει ένα φορτίο 135 χιλιάδων κυβικών μέτρων που ξεφορτώθηκε σε 2 δόσεις, στις 19 και 23 Ιανουαρίου. Ακολουθεί ένα δεύτερο φορτίο 140 χιλ. κυβικών μέτρων το οποίο αναμένεται να έρθει στις 8 Φεβρουαρίου.
Πάντως, με δεδομένο ότι στους επόμενους μήνες αναμένεται να ενσωματωθεί πλήρως η πτώση της τιμής του πετρελαίου, στο κόστος του φυσικού αερίου από αγωγούς, παραμένει ερωτηματικό εάν θα συνεχίσει να είναι συμφέρουσα η εισαγωγή LNG. Εκείνο που έχει συμβεί είναι ότι η σημαντική μείωση της τιμής του πετρελαίου έχει επηρεάσει άμεσα την τιμή του υγροποιημένου αερίου, κάτι που συμβαίνει με χρονική καθυστέρηση έξι μηνών για το αέριο των αγωγών.
Σημειώνεται ότι η Μ&Μ Gas είναι η μοναδική ανεξάρτητη εταιρεία με δραστηριότητα εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, πέρα από τη ΔΕΠΑ, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αξιοποίηση και στην καλύτερη χρήση μιας από τις σημαντικότερες εθνικές υποδομές στο σύστημα φυσικού αερίου, δηλαδή τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας.
 
http://www.energypress.gr/news/Fthhno-LNG-fernei-h-M-M-Gas

No comments: