Tuesday 24 December 2013

Δ.Διαμαντής: Αιχμή του δόρατος της ενέργειας η εξοικονόμηση

Η εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι ο κλάδος της ενέργειας που θα λειτουργήσει καλύτερα από όλους, εκτιμά σε συνέντευξή του στο energypress.gr ο Πρόεδρος του ΔΣ της 3DS Energy, Διαμαντής Διαμαντής.

Σημειώνει ωστόσο ότι η Ελλάδα υστερεί στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών οδηγιών για το θέμα της εξοικονόμησης, γι αυτό και, συγκριτικά με την Ευρώπη αλλά και διεθνώς, η χώρα βρίσκεται πίσω.
 
Η συνέντευξη του κ. Διαμαντή:

Η 3DS Energy έχει να επιδείξει σημαντική δραστηριότητα στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.  Πείτε μας κάποια πράγματα για την παρουσία της εταιρείας σε αυτό τον κλάδο.

Η Εταιρεία μας είναι μια καθετοποιημένη ενεργειακή κατασκευαστική, με παράλληλη δράση στην μεταποίηση με έμφαση στον κλάδο της θέρμανσης.  Αναλαμβάνουμε έργα παραγωγής ενέργειας και έργα εξοικονόμησης ενέργειας όπως:

- Κατασκευές Φ/Β Πάρκων
- Κατασκευές Ανεμογεννητριών                                
- Κατασκευές έργων Βιομάζας
- Ενεργειακές αναβαθμίσεις κατοικιών
- Ενεργειακές κατασκευές Οικιών
- Οικονομική θέρμανση μέσω Α.Π.Ε.

Παράλληλα η εταιρεία μας διαθέτει 2 θυγατρικές στην Ρουμανία και στην  Κύπρο που δραστηριοποιούνται στους ίδιους τομείς. Το Χαρτοφυλάκιο της εταιρείας μας είναι πλούσιο σε όλες τις παραπάνω εφαρμογές όπου μπορεί κάποιος μέσω του site μας www.3ds.com.gr να δει τα έργα μας. Εκτός των άλλων η Εταιρεία δύναται να χρηματοδοτεί τα έργα των πελατών της κατά περίπτωση.
 
Τι περιλαμβάνει ο όρος εξοικονόμηση ενέργειας για ένα νοικοκυριό ή για ένα κτίριο;

Ο όρος εξοικονόμηση ενέργειας σήμερα αποτελεί την αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου ενεργειακού γίγνεσθαι.  Ουσιαστικά χαράσει την παγκόσμια ενεργειακή πολιτική απεξάρτησης από τα λιγνιτά-ορυκτά καύσιμα τα οποία είναι ιδιαίτερα επιζήμια στην επιβάρυνση της παγκόσμιας ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Κατά συνέπεια προσπαθούμε στο νοικοκυριό ή στο κτίριο να επιτύχουμε την λιγότερη ενεργειακή κατανάλωση εφαρμόζοντας τις ιδανικότερες ενεργειακές επεμβάσεις. Επειδή και το ζήτημα της θέρμανσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό το τελευταίο διάστημα, μπορείτε να μας δώσετε κάποια παραδείγματα παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας που θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος της θέρμανσης για ένα νοικοκυριό; Παραθέτουμε ενεργειακές επεμβάσεις θέρμανσης που αφορούν Εξοικονόμηση καυσίμων.


*Λάβαμε  υπόψη  τιμή  πετρελαίου  1,3€/lt  και χρέωση ΔΕΗ  0.15€/kWh.
Σε τι επίπεδο θα λέγατε ότι βρίσκετε η Ελλάδα όσον αφορά το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας, συγκριτικά με τις υπόλοιπες αγορές, τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς; Η Ελλάδα νομοθετικά ακολουθεί τις ντιρεκτίβες της Ευρώπης όσον αφορά τα θέματα Εξοικονόμησης ενέργειας όμως υστερεί στην υλοποίηση αυτών εσωτερικά. Συγκριτικά με την Ευρώπη όσο και διεθνώς, λόγω αυτής της υστέρησης βρίσκεται πίσω και ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες.
Η ανταπόκριση των καταναλωτών στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’οίκον» δείχνει να είναι αρκετά υψηλή.  Θεωρείτε ότι υπάρχουν κάποια επιπλέον βήματα που μπορούν να γίνουν, από πλευράς πολιτείας, έτσι ώστε να προωθηθεί ακόμη περισσότερο η εξοικονόμηση ενέργειας; Είναι γεγονός ότι το καταναλωτικό κοινό έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ  κατ’ οίκον» πάραυτα, οι εταιρείες του κλάδου το αποστρέφονται λόγω της ιδιαίτερα αργής χρηματοδότησης από το Κράτος.
Συστήνουμε ανεπιφύλακτα στο Κράτος να επιταχύνει τις χρηματοδοτήσεις.  Δηλαδή ο χρόνος αποπληρωμής των έργων να γίνεται μέσα στο Δίμηνο μετά την υλοποίηση αυτού. Πώς βλέπετε γενικότερα την εξέλιξη του κλάδου της ενέργειας από εδώ και στο εξής;  Υπάρχει κάποιος υπο-τομέας πιο «ελπιδοφόρος»;
Η εξέλιξη του κλάδου της ενέργειας και ιδιαίτερα αυτή  της Εξοικονόμησης θα παραμείνει εν ενεργεία και θα βαίνει καλύτερα καθώς το Ευρωπαϊκό οικονομικό κλίμα θα βελτιώνεται.  Θεωρούμε ότι η Εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι ο κλάδος που θα λειτουργήσει καλύτερα απ’όλους.

Πείτε μας λίγα πράγματα για τα μελλοντικά σχέδια της 3DS Energy.

Η 3DS Energy προσβλέπει στην ανάπτυξή της τόσο εξωχώρια όσο και ενδοχώρια, δημιουργώντας ένα ισχυρό Brand Name προσβλέποντας σε άριστες παροχές στο κοινωνικό σύνολο, στον κλάδο της ενέργειας και εξοικονόμησης.
Στην Ενδοχώρα τα μελλοντικά σχέδιά μας εστιάζονται στις ενεργειακές αναβαθμίσεις μέσω  Εξοικονομώ , στην αυτοπαραγωγή ενέργειας μέσω net-metering  και στις κατασκευές αιολικών πάρκων.

Στην Εξωχώρια κατάσταση αναπτύσσουμε έργα Φ/Β πάρκων.

http://www.energypress.gr/news/D.Diamanths:-Aihmh-toy-doratos-ths-energeias-h-exoikonomhsh

No comments: