Monday 23 December 2013

Αυξάνουν το κεφάλαιό τους στον South Stream Gazprom και BEH

Η Gazprom και η βουλγαρική Bulgarian Energy Holding (BEH) προχωρούν στην αύξηση του κεφαλαίου της μεταξύ τους κοινοπραξίας που θα αναλάβει την κατασκευή του εγχώριου τμήματος του αγωγού South Stream κατά 97,7 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το SeeNews, το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί κοντά στα 300 εκατ. ευρώ, ώστε να χρηματοδοτηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, το κόστος του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού προβλέπεται να φτάσει τα 4,1 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 1 δισ. σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις.
Αυτό που απομένει να φανεί είναι το πώς θα συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους η ΒΕΗ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Υπενθυμίζεται ότι, στα τέλη Οκτωβρίου, Βουλγαρία και Gazprom ξεκίνησαν τις εργασίες κατασκευή στο βουλγαρικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου. Ο South Stream, με χωρητικότητα περίπου 63 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως, θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην κεντρική και νότια Ευρώπη. Ο χερσαίος αγωγός θα συνδέει τη Βάρνα με τη βόρεια Ιταλία -μέσω Βουλγαρίας, Σερβίας, Ουγγαρίας και Σλοβενίας. Σύμφωνα με τους ως τώρα προγραμματισμού, μέχρι τα τέλη του 2015 θα έχει τεθεί σε λειτουργία.
 
http://www.energypress.gr/news/Ayxanoyn-kata-97-7-ekat.-eyrw-to-meridio-toys-ston-South-Stream-Gazprom-BEH

No comments: