Tuesday 26 July 2011

Φωτοβολταϊκό πάρκο 1,9 Μεγαβάτ από την Juwi στην Αρκαδία

Την υλοποίηση ενός ακόμα έργου ξεκίνησε πρόσφατα η juwi Hellas, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στο Δραγούνι του Νομού Αρκαδίας, μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από βραχώδες έδαφος και ισχυρούς ανέμους, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες εργασίες τοποθέτησης των Συστημάτων Στήριξης Schletter που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη περισσοτέρων από οχτώ χιλιάδων φωτοβολταϊκών πλαισίων της Yingli Solar, σε ένα έργο ισχύος 1,9 MW.

Η juwi Hellas, αφού μελέτησε τα ιδιαίτερα γεωτεχνικά και μετεωρολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής, σχεδίασε το φωτοβολταϊκό σταθμό από την λειτουργία του οποίου αναμένεται να παράγονται περίπου 2,6 εκατομμύρια κιλοβατώρες καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, ενώ θα αποφεύγεται και η έκκληση 3.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Το έργο είναι προγραμματισμένο να συνδεθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ, εντός του 2011.

Η juwi Hellas ολοκλήρωσε πρόσφατα την υλοποίηση άλλων τριών μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων στο Γύθειο Λακωνίας (1,8 MW), στη Φιλοθέη Άρτας (1,5 MW) καθώς και στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας (1,4 MW). Και τα τρία αυτά πάρκα συνδέθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ και παράγουν συνολικά, σε ετήσια βάση, 6,4 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οδηγούν σε αποφυγή εκπομπής 7.200 τόνων διοξειδίου του άνθρακα

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/fotoboltaika/fotoboltaiko-parko-19-megabat-apo-tin-Juwi-stin-arkadia.html

No comments: