Monday 25 July 2011

Φωτοβολταϊκά στο γυμνάσιο Λουτρακίου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης των Φωτοβολταϊκών στο Γυμνάσιο Λουτρακίου με τη σύνδεση της συστοιχίας των πάνελ στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Ο πρώην δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γ. Γκιώνης, όπου κατά την διάρκεια της ασκήσεως των καθηκόντων του ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις και εγκαταστάθηκαν τα φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του Γυμνασίου, τόνισε σε ανακοίνωση του ότι «Αυτό που πραγματικά θέλω να υπογραμμίσω είναι η δικαίωση των προσπαθειών που συστηματικά κατέβαλε ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Ιωάννης Σκορδυλάκης.

Λίγοι το γνωρίζουν – γιατί ο ίδιος με μεγάλη σεμνότητα ποτέ δεν το διεκδίκησε – ότι αυτό το έργο ήταν δική του ιδέα.

Ο κ. Ι. Σκορδυλάκης μας έφερε την πρόταση και εμείς, ως Δημοτική Αρχή, την σττηρίξαμε και φροντίσαμε να υλοποιηθεί γιατί εκτιμήσαμε ότι είναι ένα βήμα για την πρόοδο του σχολείου και για την πληρέστερη εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών του Γυμνασίου.

Επομένως τα περισσότερα συγχαρητήρια ανήκουν στον κ. Ι. Σκορδυλάκη».

Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών επένδυσε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στη συνέχεια ο κ. Γκιώνης επισήμανε ότι «Ως μέρος της αντίληψής μας για ένα σύγχρονο και πρότυπο οικολογικό Δήμο προγραμματίσαμε την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε όλα τα Δημοτικά Κτίρια και Σχολεία, κατασκευάσαμε την Βίλα Χατζοπούλου ως το πρώτο δημόσιο βιοκλιματικό κτίριο στην Κορινθία.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «προχωρήσαμε την συνεργασία του Δήμου με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για να υλοποιηθούν μεγάλα προγράμματα, όπως είναι η θέρμανση του SPA και των πισινών του με ηλιακή ενέργεια, τα Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα «ΕΥΦΥΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» και LIFE+ 2010, τις επεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας από το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» στο Γυμνάσιο Λουτρακίου, το κτίριο της Τουριστικής Λουτρακίου, το Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου και το κτίριο του νέου Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου».

http://www.econews.gr/2011/07/25/fwtovoltaika-gymnasio-loutrakiou/

No comments: