Thursday 28 July 2011

Dieter Schmitt: Ιδιωτικές επενδύσεις στα δίκτυα για την ανάπτυξη των ΑΠΕ

Την βεβαιότητα ότι οι επενδύσεις στις ΑΠΕ της Ελλάδας μπορούν να οδηγήσουν σε έξοδο από την οικονομική κρίση διατύπωσε ο πρόεδρος της Conergy, κ. Dieter Schmitt, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα capital. Ο ίδιος πιστεύει για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του δικτύου, μέσω της προσέλκυσης και ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, ώστε να ενσωματωθούν περισσότερες ΑΠΕ στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά.

Ο κ. Schmitt θεωρεί επίσης ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ θα μπορούσε να γίνει με πιο γρήγορους ρυθμούς, αλλά το ενδιαφέρον των Ελλήνων και ξένων επενδυτών επιβραδύνεται λόγω της γραφειοκρατίας και της δυσκολίας χρηματοδότησης εκ μέρους των τραπεζών.

Τέλος, σημειώνει όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά ότι αυτή τη στιγμή κατέχουν σημαντική θέση. «Η τεχνολογία υπάρχει. Αυτό που υπολείπεται είναι ουσιαστικά ο σωστός σχεδιασμός κλίμακας και οι ορθές αποφάσεις».

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/fotoboltaika/Dieter-Schmitt-idiotikes-ependiseis-sta-diktia-gia-tin-anaptiksi-ton-ape.html

No comments: