Wednesday 27 July 2011

Τον απόλυτο έλεγχο της Aegean Power παίρνει ο Βασίλης Μηλιώνης

Σε συμφωνία, προκειμένου να αλλάξει η μεταξύ τους μετοχική σχέση, έχουν έρθει, σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, οι δύο βασικοί μέτοχοι της Aegean Oil, της μία από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη λιανική του ρεύματος.

Η συμφωνία προβλέπει την πώληση σημαντικού ποσοστού μετοχών από ον Δημήτρη Μελισσανίδη στο Βασίλη Μηλιώνη, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της εταιρείας της οποίας στη συνέχεια (προ διετίας περίπου), πούλησε το 50% στο Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η κίνηση, η οποία θα ανακοινωθεί στις 8 Αυγούστου και θα πρέπει να λάβει την έγκριση της ΡΑΕ, συνδέεται με την επιθυμία του Βασίλη Μηλιώνη να έχει τον απόλυτο έλεγχο και την ευθύνη των αποφάσεων, ενόψει νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών τις οποίες σκοπεύει να λάβει. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται από αξιόπιστες πηγές η μεγάλη κινητικότητα που υπάρχει σήμερα και η ακόμα μεγαλύτερη που θα υπάρξει το επόμενο διάστημα στον ενεργειακό τομέα, με τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ να μπαίνουν πλέον στην ημερήσια διάταξη, με ξένες ενεργειακές εταιρείες και funds να θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας κ.λπ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος άλλος παίχτης που μπαίνει στην Aegean Power, αλλά οι αλλαγές θα περιοριστούν στην μεταβολή της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/b5460495-a154-4be9-9a2a-1ad817bafb8f

No comments: