Saturday 30 July 2011

Αλλαγές στο κριτήριο δυνατότητας εξασφάλισης θέσης για τα έργα ΑΠΕ

Διαφοροποιείται πλέον το κριτήριο «δυνατότητας εξασφάλισης θέσης» για την παραχώρηση άδειας παραγωγής στα έργα ΑΠΕ, αφού έγινε δεκτή μια σημαντική αλλαγή λίγο πριν την υπερψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την ενέργεια. Με τον τρόπο αυτό ευνοούνται οι επενδυτές που θα έχουν ένα λιγότερο πρόβλημα να αντιμετωπίσουν.

Σύμφωνα με αυτά που ίσχυαν μέχρι στιγμής, ο κάθε επενδυτής ήταν αναγκασμένος να αποδείξει ότι η επένδυση πρόκειται να γίνει σε χώρο που είναι υπό τον έλεγχό του. Από τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των έργων πραγματοποιείται σε δημόσιες εκτάσεις, επρόκειτο για έναν πραγματικό πονοκέφαλο για τους επενδυτές, ο οποίος πλέον δεν υφίσταται.

Οι παραπάνω θέσεις υποστηρίχθηκαν από μεγάλη μερίδα των συμμετεχόντων στη δημόσια διαβούλευση, με αίτημα των επενδυτών να αλλάξει η εν λόγω διάταξη. Πλέον, το κριτήριο παραμένει, αλλά αξιολογείται σε μεταγενέστερη φάση της διαδικασίας, παράλληλα με την άδεια εγκατάστασης.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/ipeka/allages-sto-kritirio-dinatotitas-eksasfalisis-thesis-gia-ta-erga-ape.html

No comments: