Wednesday 27 July 2011

UBS: Χρειάζονται αυξήσεις 6% ετησίως στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Την ανάγκη αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 6% ετησίως έως το 2016 επισημαίνει σε έκθεσή της η UBS, με την οποία υποβαθμίζει τη σύστασή της για τη μετοχή σε «sell» από «neutral» και μειώνει την τιμή στόχο στα 8 ευρώ από 11,50 ευρώ προηγουμένως.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, το μη αποδοτικό παραγωγικό μείγμα, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, σημαίνει ότι, χωρίς μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια, η Επιχείρηση θα αντιμετωπίσει μία δραματική ελεύθερη πτώση κερδών και σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με προβλήματα δανεισμού.

Όπως επισημαίνει, η απαίτηση του ΔΝΤ για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα μπορούσε να ωθήσει την κυβέρνηση στο να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του συστήματος τιμολόγησης και στο μερικό «σπάσιμο» της ΔΕΗ. Αυτό θα επέτρεπε στην Επιχείρηση να παγιώσει την αξία της, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αναχρηματοδότησής της και να μειώσει το χρέος της. Ωστόσο, θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση των τιμολογίων και, ως εκ τούτου, ενδέχεται η κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτό το σχέδιο. Επιπλέον, η UBS εκτιμά πως η μετοχή της ΔΕΗ ήδη εν μέρει προεξοφλεί το σενάριο της αναδιάρθρωσης.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/b2bcad10-4568-4233-802c-e3bb88ebf075

No comments: