Thursday 28 July 2011

ΔΕΗ: Στη σωστή κατεύθυνση οι προτάσεις της ΡΑΕ για τους κακοπληρωτές ρεύματος

Θετικά αξιολογεί η διοίκηση της ΔΕΗ τις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών ρεύματος, αναφέρει η ΔΕΗ, σε σημερινή ανακοίνωση της.

«Κάθε αγορά πρέπει να διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους η ΡΑΕ με τις προτάσεις της, που είναι εναρμονισμένες με το πνεύμα του υπό ψήφιση ενεργειακού νομοσχεδίου, επιδιώκει να οριοθετήσει», αναφέρει η επιχείρηση.

Προσθέτει, επίσης, ότι έχει υποβάλει στη ΡΑΕ κάποιες αρχικές σκέψεις αντιμετώπισης του θέματος στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει για το θέμα, και ότι θα διατυπώσει τις ολοκληρωμένες απόψεις της μετά από λεπτομερή εξέταση των υπό διαβούλευση προτάσεων. Τονίζει, επίσης, ότι η ΔΕΗ «αντιμετωπίζει με ευαισθησία τους πελάτες της και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες καταναλωτών και παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την εξόφληση των λογαριασμών τους».

Χθες, η ΓΕΝΟΠ χαρακτήρισε σκληρά τα μέτρα που πρότεινε η ΡΑΕ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των απλήρωτων λογαριασμών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η δημιουργία Ενεργειακού Τειρεσία και αύξηση των εγγυήσεων.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/677b79cc-3f94-4533-8908-03ddde6fbf27

No comments: