Friday 29 July 2011

Κ. Μουσουρούλης: Τεκμηριωμένες οι προτάσεις της ΝΔ για το ενεργειακό Ν/Σ

Ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής, Κωστής Μουσουρούλης, χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις», σχολίασε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση μετείχε στο διάλογο με τεκμηριωμένες προτάσεις, ορισμένες εκ των οποίων έγιναν αποδεκτές από την Κυβέρνηση, ενώ άλλες όχι.

Σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία αποδίδει έμφαση στην αντιμετώπιση της ενεργειακής επάρκειας, με τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων, ένα ευέλικτο και σύγχρονο ενεργειακό μίγμα, και την ισότιμη και διαφανή πρόσβαση στην αγορά και τα δίκτυα υπό το νέο απελευθερωμένο πλαίσιο. Ο Βουλευτής υπογράμμισε όμως πως το νομοσχέδιο έρχεται σε μια ιδιάζουσα συγκυρία με κίνδυνο φαινομένων εκποίησης και πως ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί αναφορικά με τα δίκτυα ενέργειας που πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Ο Κωστής Μουσουρούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη χθεσινή επίθεση του Πρωθυπουργού στη Νέα Δημοκρατία και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, πως «θέλει να γίνει Πρωθυπουργός της δραχμής», χαρακτηρίζοντας τον κ. Παπανδρέου «Πρωθυπουργό της εθνικής κατάθλιψης και του διεθνούς διασυρμού». Πρόσθεσε πως ήταν η κα. Δαμανάκη που αναφέρθηκε στη δραχμή προ λίγων μηνών, και πιο πρόσφατα ο κ. Ρουμπινί που αναφέρθηκε σε αυξημένη πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, γνωστός του Πρωθυπουργού και επισκέπτης του Μαξίμου, κι όχι του κ. Σαμαρά.

Συμπλήρωσε πως επί πρωθυπουργίας του κ. Παπανδρέου η Ελλάδα όχι μόνο δεν απέκτησε αξιοπιστία στην Ευρώπη, τουναντίον είναι το μαύρο πρόβατο και πως σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατό να γίνεται λόγος για αξιοπιστία από τον εκφωνητή του συνθήματος «λεφτά υπάρχουν». Στον ισχυρισμό του κ. Παπανδρέου πως διασφαλίστηκε η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, ο Βουλευτής απάντησε πως εάν υπάρχει μια εποχή, πλην πολεμικών περιόδων, που ο κόσμος φοβήθηκε για τα χρήματά του, αυτή είναι τώρα, όπως εύκολα αποδεικνύεται από την εκροή των καταθέσεων.

Ο Κωστής Μουσουρούλης είπε πως πράγματι ο Πρωθυπουργός ξαναγράφει οικονομική ιστορία, αφού ενδεχόμενο χρεοκοπίας (default) δεν προβλεπόταν ως σήμερα εντός της Ευρωζώνης και πως σίγουρα δεν αποτελεί το επιθυμητό είδος «ωρίμανσης της Ευρώπης» η δημιουργία των νέων εργαλείων (EFSF- ESM) για τα οποία επιχαίρει ο Πρωθυπουργός. Κι αυτό γιατί πρόκειται για «εργαλεία για προβληματικούς και υποψήφιους χρεοκοπημένους», όπως σχολίασε.

Αναφερόμενος στον κ. Παπανδρέου, προσέθεσε πως παρέλαβε χώρα και θα παραδώσει «μειωμένη εθνική κυριαρχία», όπως λένε δημοσίως οι κ.κ. Σόιμπλε, Σταρκ της ΕΚΤ, κι άλλοι, ενόσω η Κυβέρνηση τους ακούει απαθής.

Στην κατηγορία, τέλος, του Πρωθυπουργού πως η Νέα Δημοκρατία «πρεσβεύει λύσεις που οδηγούν σε αδιέξοδα», αναρωτήθηκε πόσες ξένες εφημερίδες, πόσα σκαλιά υποβάθμισης από οίκους αξιολόγησης, πόσους ανέργους, λουκέτα, αυτοκτονίες, ή φυγή νέων στο εξωτερικό, χρειάζεται η Κυβέρνηση για να καταλάβει ποιος οδηγεί σε αδιέξοδα.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=48769

No comments: