Sunday 29 January 2012

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων: 500.000 θέσεις εργασίας στην ΕΕ

Χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργήσει η νέα περιβαλλοντική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πιθανότατα ια υιοθετηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Η νέα νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία του περιβάλλοντος εκτιμάται ότι δημιουργήσει εργασιακές ευκαιρίες, θα μειώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και θα βελτιώσει το περιβάλλον με την υιοθέτηση ενός και μόνο μέτρου: την αναβάθμιση των κτιρίων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε δηλώσεις της η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για το κλιμα, Connie Hedegaard, τόνισε ότι η ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα δεσμεύει τα κράτη μέλη για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων ετησίως, πχ με έργα μόνωσης, αντικατάστασης κουφωμάτων κλπ.

«Ένα από τα λίγα πράγματα που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας ετησίως είναι η μόνωση των σωληνώσεων, η αντικατάσταση των ενεργειακών συστημάτων, η αναβάθμιση των κτιρίων. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται δουλειές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την υιοθέτηση των μέτρων», ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος.

«Η καλύτερη θερμομόνωση στα κτίρια της Ευρώπης θα μπορούσε να βοηθήσει τον κατασκευαστικό τομέα, που το χρειάζεται απεγνωσμένα», δήλωσε η κ. Hedegaard, προσθέτοντας ότι, μέχρι το 2020, οι εργασίες για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν 500.000 θέσεις εργασίας.

http://www.econews.gr/2012/01/29/energeiaki-anavathmisi-ktiriwn-2/

No comments: