Friday 27 January 2012

OMV: Το τελικό κόστος του Nabucco θα υπολογιστεί μετά την απόφαση για το Shah Deniz II

Το κόστος κατασκευής του Nabucco θα προσδιοριστεί επακριβώς μετά την τελική επιλογή της διαδρομής που θα διοχετεύσει το φυσικό αέριο του αζερικού πεδίου Shah Deniz II, στην Κασπία, προς την Ευρώπη, στο πλαίσιο του «Νοτίου Διαδρόμου». Αυτό δήλωσε στο Reuters την περασμένη Τετάρτη, ο επικεφαλής του Τμήματος Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου της αυστριακής OMV, κ. Werner Auli, ο οποίος, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι συμμετέχοντες στην κοινοπραξία του Nabucco να εξετάσουν το ενδεχόμενο συγχώνευσης με κάποιο άλλο παρόμοιο πρότζεκτ.

«Όταν ληφθεί η απόφαση για την προσφορά φυσικού αερίου, τότε μπορεί να υπολογιστεί το τελικό κόστος του Nabucco», δήλωσε ο Audi. Η λήψη της απόφασης πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η ΟΜV είναι μέλος της κοινοπραξίας του Nabucco, μαζί με την ουγγρική MOL, την βουλγαρική Bulgargaz, την ρουμανική Transgaz, την τουρκική Botas και την γερμανική RWE.

Σήμερα το κόστος κατασκευής του Nabucco υπολογίζεται σε 7,9 δις ευρώ. Την 1η Οκτωβρίου 2011, ο Nabucco, ο ITGI και ο ΤΑΡ κατέθεσαν τις προσφορές τους στην αζερική κυβέρνηση σχετικά με το Shah Deniz II

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=54207

No comments: