Friday 27 January 2012

Το αιολικό πάρκο Αλμυρού στο επίκεντρο συζήτησης των φορέων

Oι διοικητικές εμπλοκές και καθυστερήσεις σχετικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση του Αιολικού Πάρκου του Δήμου Αλμυρού ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του επικεφαλής της Θεσσαλών Δύναμη, κ. Απόστολου Παπατόλια, του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), κ. Επαμεινώνδα Τολέρη, καθώς και στελεχών της Υπηρεσίας.

Σχετικά με το θέμα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Αιολικού Πάρκου που κατασκευάζεται στην περιοχή της Όθρυος, πρέπει να σημειωθεί ότι ο λόγος των καθυστερήσεων οφείλεται στο γεγονός ότι το Αιολικό Πάρκο θεωρείται πως ανήκει σε περιοχή NATURA και για το λόγο αυτό δεν αδειοδοτείται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά από αυτές του Υπουργείου.

Στο περιθώριο της συνάντησης, εξετάστηκε καταρχήν η πληρότητα του φακέλου που έχει υποβληθεί, ενώ, κατόπιν συνεννόησης των υπηρεσιακών παραγόντων με τον επικεφαλής της Θεσσαλών Δύναμη, το θέμα τίθεται πια σε προτεραιότητα, ώστε να υπάρξει έγκριση περιβαλλοντικών όρων μέσα στον Φεβρουάριο.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/aiolika/to-aioliko-parko-almirou-sto-epikentro-sizitisis-ton-foreon.html

No comments: