Tuesday 31 January 2012

Ανδρέας Τζούρος, Διευθύνων σύμβουλος της Elpedison Power

Πρωταγωνιστική θέση στην αγορά ενέργειας της χώρας μας κατέχει η εταιρεία Elpedison, η διοίκηση της οποίας φιλοδοξεί να αναπτύξει ακόμα περισσότερο στο μέλλον τις δραστηριότητές της. Διευθύνων σύμβουλος της Elpedison Power είναι ο κ. Ανδρέας Τζούρος, ο οποίος διαθέτει σημαντική εμπειρία, έχοντας εργαστεί στα ΕΛΠΕ, στη ΔΕΠΑ και σε άλλους ελληνικούς ενεργειακούς ομίλους στο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τζούρος διετέλεσε κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του Γενικός Διευθυντής Ενέργειας και Αερίου στα ΕΛΠΕ, Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ, πρόεδρος της ΕΚΟ Κύπρου, Πρόεδρος της Yogopetrol, Διευθυντής Παραγωγής στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου, καθώς και Διευθυντής Παραγωγής στην Motor Oil.

Από τις θέσεις του αυτές εργάστηκε για την υλοποίηση σημαντικών έργων, όπως η κατασκευή και λειτουργία της πρώτης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής Συνδυασμένου Κύκλου από ανεξάρτητο ηλεκτροπαραγωγό. Επίσης, είχε συμμετοχή στην αναδιάρθρωση του τομέα πετρελαίου των ΕΛΠΕ, καθώς και στη λειτουργία των διυλιστηρίων Ασπροπύργου.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=54311

No comments: