Thursday 26 January 2012

Φωτοβολταϊκά σε προστατευόμενες περιοχές της Κεφαλονιάς

Πάνω από 35 αιτήσεις κατατέθηκαν για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε προστατευόμενες περιοχές της Κεφαλονιάς, όπως καταγγέλλει η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας corfupress.com, τα μέλη της παράταξης Θ. Γουλής, Γ. Κορφιάτης και Α. Μαντζουράτος, επικαλούνται έγγραφο του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σ. Κουρή, που αναφέρει ότι στην Κεφαλονιά έχουν κατατεθεί 120 αιτήσεις για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, εκ των οποίων οι 35 σε προστατευμένες περιοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά στοιχεία σχετικά με το αν έχουν κατατεθεί και άλλες αιτήσεις εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, πόσες αιτήσεις και από ποιες εταιρίες καθώς επίσης και αν έχει δοθεί έγκριση και από ποιόν για την εγκατάστασή τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής θέτει θέμα έλλειψης σχεδιασμού για την χωροθέτηση των φωτοβολταϊκών, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει ότι παραδίδεται η γη στην κερδοφορία των επιχειρήσεων και εκφράζει ανησυχίες σχετικά με το τι θα απογίνουν τα φωτοβολταϊκά πάνελ όταν τελειώσει ο χρόνος χρήσης τους.

http://www.econews.gr/2012/01/26/fwtovoltaika-kefalonia/

No comments: