Wednesday 31 July 2013

Από τις AGL και First Solar το μεγαλύτερο ηλιακό έργο της Αυστραλίας

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ΑΠΕ της Αυστραλίας, AGL Energy Ltd ανακοίνωσε ότι από κοινού με την First Solar θα κατασκευάσουν αιολικό έργο στη Νέα Νότια Ουαλία, ύψους 408 εκατ. δολαρίων.
Το έργο θα είναι ισχύος 155 MW, θα βρίσκεται στις τοποθεσίες Broken Hill και Nyngan και η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί με ίδια κεφάλαια ύψους 166,7 εκατ., κατά 218,4 εκατ. από κεφάλαια μικροεπενδυτών και κρατικά ύψους 64,9 εκατ. δολ. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, το έργο στο Nyngan θα είναι το μεγαλύτερο ηλιακό έργο στο νότιο ημισφαίριο.
Η εταιρεία κατασκευάζει το μεγαλύτερο ηλιακό έργο της Αυστραλίας, που θα καλύπτει μια περιοχή 4 φορές το μέγεθος της πόλης του Σίδνεϊ. Η χώρα στοχεύει να λαμβάνει το 20% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ΑΠΕ ως το τέλος της δεκαετίας.

«Το έργο αυτό, συμπληρώνει το κομμάτι του παζλ που λείπει από την “καθαρή” ενέργεια της Αυστραλίας» ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής της χώρας, Mark Butler. Η χώρα εκτιμάται ότι θα εγκαταστήσει περίπου 5.000 MW φ/β πάρκα ως το 2020, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Bloomberg New Energy Finance.

http://www.energypress.gr/news/Apo-tis-AGL-kai-First-Solar-to-megalytero-hliako-ergo-ths-Aystralias

No comments: