Monday 29 July 2013

Ινδία: Η μείωση της τιμής ενέργειας στα φ/β θα επηρεάσει αρνητικά τις επενδύσεις

Η κρατική τράπεζα της Ινδίας (State Bank of India) ετοιμάζεται να αποστείλει επιστολή προς τις Ρυθμιστικές Αρχές της χώρας, προειδοποιώντας τους να επανεξετάσουν τις θέσεις τους αναφορικά με τη μείωση της τιμής ενέργειας από τα φ/β, καθώς θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επενδύσεις.
Οι αγοραστές ενέργειας στο Γκουτζαράτ επιδιώκουν την μείωση στις εγγυημένες τιμές στα φ/β κατά 28%!
Αυτή τη στιγμή η Ρυθμιστική Επιτροπή Ηλεκτρισμού αξιολογεί κατά πόσο θα μπορούσε να εφαρμοστεί το εν λόγω μέτρο, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.
Και μόνο η αναφορά για μειώσεις θα έχει «αρνητικές επιπτώσεις στην προοπτική νέων επενδύσεων στο κλάδο των φ/β στην Ινδία», σημειώνει ο Rajat Misra, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Υποδομών στην SBI Capital Markets Ltd., σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Ένα μόνο ζευγάρι επενδύσεων να πάει πίσω, αρκεί για να ακυρώσει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα όλα αυτά τα χρόνια στα φωτοβολταϊκά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η SBI Capital έχει δρομολογήσει επενδύσεις -υπό τη μορφή χρηματοδότησης- συνολικά 95 MW σε φ/β. Τα περισσότερα έργα θα γίνουν στο Γκουτζαράτ και θα υλοποιηθούν από τη Tata Power Co., τη γαλλική Solairedirect SA, την Sunborne Energy Holdings LLC και την Kiran Energy Solar Power Pvt.

http://www.energypress.gr/news/India:-H-meiwsh-ths-timhs-energeias-sta-f-b-tha-ephreasei-arnhtika-tis-ependyseis

No comments: