Wednesday 31 July 2013

Καταγγελίες για πλαστά στοιχεία στην υπόθεση των κινεζικών φ/β

Έρευνα κατά της γερμανικής εταιρίας Europressedienst ξεκινάει η Κομισιόν προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο η εν λόγω εταιρία να παρείχε στην Επιτροπή λανθασμένα στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση των κινεζικών φωτοβολταϊκών.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Κομισιόν προκειμένου να έχει λεπτομερή εικόνα για επιμέρους ζητήματα που σχετίζονταν με την υπόθεση του ντάμπινγκ των Κινέζων στην ηλιακή ενέργεια είχε χρησιμοποιήσει στοιχεία που της παρέδωσε η ένωση  EU ProSun, τα οποία είχαν προέλθει από την Europressedienst.
Ωστόσο, μετά από σχετικές καταγγελίες από ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου, η Κομισιόν καλείται να διερευνήσει την περίπτωση να έχει παραπλανηθεί από ψευδή στοιχεία που της παρείχε η συγκεκριμένη εταιρία.
Τα παραποιημένα στοιχεία, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το Reuters, έχουν να κάνουν κυρίως με την παραγωγική ικανότητα της Ευρώπης στον τομέα των πάνελ.
Αυτό αποτελούσε ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία που καθόρισαν τη στάση της Κομισιόν. Και αυτό διότι, εκτός από την ελάχιστη τιμή που ορίστηκε για την πώληση των κινεζικών πάνελ,  αποφασίστηκε και η επιβολή πλαφόν στις ετήσιες εξαγωγές που θα μπορεί να πραγματοποιήσει η Κίνα στην Ευρώπη.

Συνεπώς, εάν πράγματι η γερμανική εταιρία παρουσίασε αυξημένη την ικανότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, τότε πράγματι ανακύπτει σοβαρό ζήτημα.

http://www.energypress.gr/news/Kataggelies-gia-plasta-stoiheia-sthn-ypothesh-twn-kinezikwn-f-b

No comments: