Friday 27 November 2015

Στα 50 GW στοχεύει η EDF ως το 2030 - Με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές

Σε επενδύσεις 2 – 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο και διπλασιασμό της ισχύος του portfolio ΑΠΕ που διαθέτει, στις διεθνείς αγορές, στοχεύει ως το 2030 η γαλλική ενεργειακή EDF. Σε δηλώσεις του ο Antoine Cahuzac, επικεφαλής των δραστηριοτήτων ΑΠΕ της κρατικής ενεργειακής, τόνισε ότι στο στόχαστρο της EDF βρίσκονται κυρίως οι αγορές της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Ακόμη είπε ότι, «το 1/4 της ανάπτυξής μας στο εξωτερικό θα αφορά τα υδροηλεκτρικά και το υπόλοιπο τα αιολικά και φωτοβολταϊκά».

Αναφορικά με τις επιδόσεις της στη γαλλική αγορά, η εταιρεία αναμένει ότι μέχρι το 2030 θα λειτουργεί έργα άνω των 5 GW. Μιλώντας στο Reuters, o Cahuzac ανέφερε ότι το προωθούμενο επενδυτικό σχέδιο θα αυξήσει τη συνολική ισχύς των ΑΠΕ της εταιρείας στα 50 GW και άνω, ως το 2030, αντί των 28 GW σήμερα.
Τον περασμένο Ιούνιο, η EDF διέθετε αιολικά 4,4 GW, φωτοβολταϊκά 0,5 GW, πυρηνικά 72,9 GW και υδροηλεκτρικά 22 GW.  Τα σχέδια της εταιρείας, σχολιάζει ο Cahuzac, βοηθά το γεγονός ότι το κόστος των τεχνολογιών ΑΠΕ έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
 
http://energypress.gr/news/sta-50-gw-stoheyei-i-edf-os-2030-me-vlemma-strammeno-stis-diethneis-agores

No comments: