Friday 27 November 2015

Σύστημα διαμοιρασμού φ/β ενέργειας μεταξύ νοικοκυριών από τη Sonnerbatterie

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Sonnerbatterie λανσάρει ένα σύστημα επιμερισμού ηλιακής ενέργειας που κάνει τα νοικοκυριά που είναι εξοπλισμένα με φωτοβολταϊκά και συστήματα αποθήκευσης μπαταρίας, να εξαρτώνται λιγότερο από τις μεγάλες επιχειρήσεις ενέργειας, επιτρέποντάς τους να μοιράζονται την ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύουν.

Το sonnenCommunity, όπως ονομάζεται η πλατφόρμα, στοχεύει να βελτιώσει την κατανομή των ΑΠΕ και τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τα συμμετέχοντα νοικοκυριά. Με κόστος που φτάνει τα 3.599 ευρώ, κάθε μέλος της sonnenCommunity, μπορεί να αγοράσει ένα "έξυπνο σύστημα" μπαταρίας για την αποθήκευση της πλεονάζουσας ενέργειας που παράγεται από τα φ/β του νοικοκυριού τους. Ακολούθως, η ενέργεια θα προσφέρεται για αγορά μέσω διαδικτύου σε άλλα μέλη.
«Με την sonnenCommunity, προσφέρουμε για πρώτη φορά σε όλα τα νοικοκυριά που θέλουν να καθορίσουν το δικό τους ενεργειακό μέλλον, πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή, καθαρή ηλεκτρική  ενέργεια», δηλώνει ο Κριστόφ Όστερμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της Sonnenbatterie.
Το λογισμικό της πλατφόρμας λαμβάνει υπόψη του παραμέτρους όπως η πρόγνωση καιρού και η real time κατανάλωση δεδομένων για την εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης. Σύμφωνα με τη Sonnenbatterie, ακόμη και τα νοικοκυριά που δεν διαθέτουν φ/β μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, αγοράζοντας ηλεκτρική ενέργεια φθηνότερα από ό,τι είναι διαθέσιμη από τους σημαντικότερους προμηθευτές.
 
http://energypress.gr/news/systima-diamoirasmoy-fv-energeias-metaxy-noikokyrion-apo-ti-sonnerbatterie

No comments: