Friday 27 November 2015

Γερμανία: Μελετάται η παράταση επιδοτούμενου προγράμματος αποθήκευσης φ/β ενέργειας

Πιθανώς να παραταθεί η ισχύς του επιδοτούμενου προγράμματος «Erneuerbare Energien – Speicher», που αφορά την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας, σύμφωνα με γερμανικό Ομοσπονδιακό υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU). Το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή τον Μάιο του 2014 και λήγει τον Δεκέμβριο του 2015. Προσφέρει στους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών έκπτωση 30% για να αντισταθμίσουν την εγκατάσταση ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας παράλληλα τη διασύνδεση του φ/β στο δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο γερμανικό Κοινοβούλιο, ο υπουργός Οικονομίας Sigmar Gabriel αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση προωθεί πρόταση παράτασης του «Erneuerbare Energien – Speicher», με τον Thomas Bareiss, που ανήκει στην ομάδα εργασίας αρμόδια για την ενεργειακή πολιτική του κόμματος CDU/CSU, να συμπληρώνει ότι το επιδοτούμενο πρόγραμμα θα αποτελέσει θετικό βήμα για την βέλτιστη ενσωμάτωση των ΑΠΕ στο δίκτυο της χώρας.
Σημειώνεται ότι η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW προσφέρει όλο αυτό το διάστημα χαμηλότοκα δάνεια για να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους με τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου ενεργειακού συστήματος.
 
http://energypress.gr/news/germania-meletatai-i-paratasi-epidotoymenoy-programmatos-apothikeysis-fv-energeias

No comments: