Wednesday 25 November 2015

Gazprom: Τέλος το αέριο για τη Naftogaz, αν δεν καταβληθεί νέα προκαταβολή

Στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) η ρωσική Gazprom έκλεισε τις στρόφιγγες αερίου προς την Ουκρανία, καθώς όπως σημειώνεται η Naftogaz «έλαβε όλο το φυσικό αέριο για το οποίο είχε πληρώσει». Εωσότου να γίνουν νέες πληρωμές, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, η εταιρεία παύει την προμήθεια φυσικού αερίου στο Κίεβο.

Ωστόσο, ο ίδιος στέλνει μήνυμα προς πολλούς παραλήπτες, τονίζοντας ότι αρνούμενη η Ουκρανία να αγοράσει ρωσικό αέριο, δημιουργείται κίνδυνος για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Νωρίτερα το Energypress έγραφε:

Μπροστά στο ενδεχόμενο διακοπής παροχής ρωσικού φυσικού αερίου, και μάλιστα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, βρίσκεται ξανά η Ουκρανία. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, η προπληρωμή του Κιέβου έχει σχεδόν εξαντληθεί. Όπως διεμήνυσε, οι προπληρωμές που έχει καταβάλλει η Ουκρανί αρκεί για να καλύψουν πλέον μία ή δύο μέρες ακόμα, «ο όγκος του προπληρωμένου φυσικού αερίου εξαντλείται. 
Νομίζω ότι θα διαρκέσει για δύο μέρες περίπου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίλερ σε δημοσιογράφους. Ο CEO του ρωσικού κολοσσού είπε πως η Μόσχα είναι αποφασισμένη να διακόψει την παροχή αερίου, εάν δεν καταβληθεί νέα προκαταβολή.

http://energypress.gr/news/gazprom-telos-aerio-gia-ti-naftogaz-den-katavlithei-nea-prokatavoli

No comments: