Wednesday 28 December 2011

Αντιδρά η εκκλησία της Αγγλίας στη μείωση των επιδοτήσεων για τα φωτοβολταϊκά

Η εκκλησία της Αγγλίας και το National Trust απευθύνθηκαν με επιστολή τους στην κυβέρνηση της Βρετανίας, λέγοντας ότι η πρόσφατη μείωση των εγγυημένων τιμών στα φωτοβολταϊκά θέτει σε κίνδυνο τις επενδύσεις.

Οι δύο αυτοί οργανισμοί έχουν ζητήσει επανειλημμένα την καθιέρωση ενός εθνικού στόχου για την παραγόμενη ενέργεια από τις κοινότητες και θεωρούν ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης καθιστούν την επίτευξή του πιο δύσκολη.

Η εν λόγω επιστολή απευθύνεται στον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής, Γκρεγκ Μπάρκερ, ενώ ο Πάτρικ Μπεγκ του National Trust τόνισε σχετικά ότι «ο τρόπος που καθιερώθηκαν οι εγγυημένες τιμές ήταν τέτοιος ώστε να δημιουργεί μια φούσκα». Παράλληλα, αρκετές ήταν οι εκκλησίες που επέλεξαν να συμμετάσχουν σε σχέδια ΑΠΕ, ώστε να αποτελέσουν καλό παράδειγμα για τις κοινότητες.

«Ο τρόπος που διάλεξε η κυβέρνηση για να αλλάξει τα προγράμματα έχει μειώσει την εμπιστοσύνη και είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν», σχολίασε ο κ. Μπεγκ.

Επίσης, στο κείμενο αντιπαραβάλλεται η κατάσταση στην αγορά της Βρετανίας με εκείνη της Γερμανίας: «Είκοσι χρόνια σταθερής στήριξης οδήγησε τη Γερμανία στο να έχει το 18% του ηλεκτρισμού της από ΑΠΕ, ενώ το 45% των σχεδίων ανήκουν σε αγρότες και κοινότητες. Στη Βρετανία το ποσοστό είναι μόλις 1,5%».

Από την πλευρά του, το National Trust συμμετέχει σε 150 διαφορετικά έργα, ενώ η εκκλησία της Αγγλίας σημειώνει ότι 300 ενορίες έχουν επενδύσει μέχρι σήμερα στην ηλιακή ενέργεια.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/fotoboltaika/antidra-i-ekklisia-tis-agglias-sti-meiosi-ton-epidotiseon-gia-ta-fotoboltaika.html

No comments: