Wednesday 28 December 2011

Αισιόδοξη για τη συνέχεια στην ελληνική αγορά η Yingli

Έχοντας τιμηθεί και διακριθεί από πολλούς έγκριτους οίκους, όπως η Ernst&Young (Global Renewable Energy Award) και η Deloitte (Technology Fast 50 China) η Yingli Solar, διατηρεί την πλέον ισχυρή οικονομικά θέση σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας με συνεχείς πτωχεύσεις εισηγμένων και μη εισηγμένων παραγωγών πάνελ.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ήδη από το 2006, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο έρευνας με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και μέσω θυγατρικής της έχει θέσει στην Αθήνα τη βάση για το συντονισμό των δραστηριοτήτων της σε Ν.Α. Ευρώπη και Τουρκία. Η αξιοπιστία του ομίλου, η εξαιρετική ποιότητα και η αποδεδειγμένη κορυφαία ενεργειακή απόδοση των πάνελ της Yingli Solar έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και των Ελλήνων επενδυτών και έχουν φέρει την εταιρεία στην πρώτη θέση και της ελληνικής αγοράς των μεγάλων έργων.

Ο όμιλος έχει ήδη αναλάβει την προμήθεια μεταξύ πολλών άλλων έργων και των μεγαλύτερων διασυνδεδεμένων Φ/Β σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, όπως χαρακτηριστικά 4.4MW στη ΒΙΠΕ Φλώρινας (Ικτίνος ΑΕ), 5MW στο νομό Λαρίσσης (Ηλιογένεσις ΑΕ), 6ΜW στην Αττική (Βαθυχώρι Περιβαλλοντική ΑΕ) και 10MW της εισηγμένης "Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία ΑΕ" στα Φάρσαλα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πρόσφατα η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ κατακύρωσε το διαγωνισμό για την κατασκευή του Φ/Β Πάρκου των 50MW στη Μεγαλόπολη σε ελληνική κατασκευαστική εταιρεία με πάνελ Yingli Solar, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά και μέσα από τις αυστηρές διαδικάσίες ενός δημόσιου διαγωνισμού την υπεροχή της Yingli Solar.

Παράλληλα σε συνεργασία με τα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, με εγνωσμένου κύρους εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών αλλά και με τις εμπειρότερες κατασκευαστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η Yingli Solar έχει προβεί στην ανάπτυξη και προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών τόσο σε επίπεδο οικιακών εγκαταστάσεων, όσο και εφαρμογών για επαγγελματίες αγρότες αλλά και για την αξιοποίηση βιομηχανικών στεγών.

Σε αυτό το πλαίσιο αξίζει να σημειωθεί, ότι ο όμιλος διά της αρμόδιας θυγατρικής του δεν παύει να εξετάζει και την προοπτική περαιτέρω άμεσων σημαντικών επενδύσεων στην Ελλάδα με στόχο τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην εγχώρια και στις γειτονικές αγορές.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/fotoboltaika/aisiodoksi-gia-ti-sinexeia-stin-elliniki-agora-i-Yingli.html

No comments: