Friday 30 December 2011

Φόβοι στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών από την είσοδο της Foxconn

Ως μια τεράστια απειλή, η οποία έρχεται να στενέψει ακόμη περισσότερα τα περιθώρια κέρδους, αντιμετωπίζει η βιομηχανία φωτοβολταϊκών τα σχέδια της ταϊβανέζικης εταιρίας Foxconn Technology Group να δραστηριοποιηθεί και στον συγκεκριμένο κλάδο.

Η Foxconn Technology Group, ηγέτιδα στην παραγωγή ηλεκτρονικών ειδών, συμπεριλαμβανομένου του iPhone της Apple, έχει ήδη δρομολογήσει την επέκτασή της στην κατασκευή εξοπλισμού φωτοβολταϊκών συστημάτων και, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η λειτουργία της αναμένεται να αποτελέσει τεράστιο πλήγμα στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών, αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η εταιρία θα καταφέρει να επιτύχει εξαιρετικά χαμηλές τιμές και να υπερνικήσει τον ανταγωνισμό.

«Η Foxxon είναι καλή στο να λειτουργεί με χαμηλά περιθώρια στα ηλεκτρονικά και μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία που σημειώνει και στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας», εκτιμά ο Lian Rui, ανώτερος αναλυτής της Solarbuzz, εταιρίας ερευνών.

«Η Foxconn σχεδιάζει να κατασκευάσει νέα εργοστάσια με απίστευτης κλίμακας παραγωγή και χαμηλό κόστος», σημειώνει αναλυτής του Bloomberg New Energy Finance, ο οποίος εκτιμά ότι η είσοδος της εταιρίας στον κλάδο θα αυξήσει κατά πολύ την εγκατεστημένη ισχύ και θα μειώσει αισθητά το κόστος του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρία αναμένεται να ξεκινήσει τη δοκιμαστική της λειτουργία το Μάϊο, σε μονάδα στην ανατολική επαρχία της Κίνας, Γιανγκσού, κοντά στις εγκαταστάσεις της Suntech Power Holdings.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/df0fe213-9e8a-4ab1-9e2b-80a174294868

No comments: