Tuesday 29 May 2012

Παγκόσμιο «φωτοβολταϊκό» ρεκόρ 22.24 GW για την Γερμανία

Το «φράγμα» των 20 GW έσπασε η Γερμανία καθώς χάρη στην εξαιρετική ηλιοφάνεια της προηγούμενης εβδομάδας για πρώτη φορά παρήχθησαν 22.24 GW την ώρα στην διάρκεια μίας μόνο ημέρας, δύναμη που αντιστοιχεί με την ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν 20 πυρηνικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής σε πλήρη λειτουργία.

Τα 22.24 GW από φωτοβολταϊκά κάλυψαν κατά το ήμισυ τις ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια το Σάββατο, ενώ ισοδυναμούν με το ένα τρίτο της ζήτησης την Παρασκευή και αυτό την ώρα που η ηλιακή ενέργεια γενικά καλύπτει με την συνδρομή και των υπόλοιπων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας το 20% σε ετήσια βάση των αναγκών σε ηλεκτρικό ρεύμα της Γερμανίας.

Η Γερμανία έχει επιτύχει κατά την τελευταία πενταετία να αυξήσει κατά 36% την απόδοση της ηλιακής ενέργειας και πιο συγκεκριμένα από τα 14GW το 2011 στα 22 GW φέτος.

Οι επικριτές της ενεργειακής κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με τις ΑΠΕ υποστηρίζουν πως με βάση τα στοιχεία που έχει κοινοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας το 2012 οι Γερμανοί καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με επιπλέον 4 δις. ευρώ εξ αιτίας της ενίσχυσης του κλάδου της ηλιακής ενέργειας, την ώρα που η χώρα και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει θέσει ως στόχο την ανάδειξη της Γερμανίας σε πρώτη «φωτοβολταϊκή» δύναμη παγκοσμίως.

http://www.energypress.gr/news/Pagkosmio-fwtoboltaiko-rekor-22.24-GW-gia-thn-Germania

No comments: