Tuesday 29 May 2012

Τα μικρο-φύκια ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν το πετρέλαιο

Τα μικρο-φύκια, μπορούν να μετατραπούν σε ένα είδος βιοκαυσίμων που μπορεί κάλλιστα να πάρει τη θέση του πετρελαίου, και αυτό επειδή είναι ένα είδος που έχει τις δυνατότητες να αναπτυχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό ειδικά εξαιτίας των επενδύσεων και των καινούργιων τεχνολογιών. Εκτιμάται ότι τα μικρο-φύκια θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τη θέση του πετρελαίου ακόμη και πάνω από το 15% των Αμερικανικών πετρελαϊκών εισαγωγών. Το Υπουργείο ενέργειας των ΗΠΑ προωθεί το λιγότερο 30 προγράμματα για τη δημιουργία βιοκαυσίμων από μικρο-φύκια με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια δολάρια. Στις ΗΠΑ τα βιοκαύσιμα που δημιουργούνται από μικρο-φύκια αρχικά σχεδιάζονται να χρησιμοποιηθούν για τον Αμερικανικό στρατό και τα αεροπλάνα. Έτσι διάφορες πετρελαϊκές εταιρίες και όχι μόνο θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα καυσίμων.

Όσον αφορά τη βενζίνη που παράγεται από μικρο-φύκια θα υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί με τιμή μόλις 1.82 ευρώ ή 2,28 δολάρια το γαλόνι που σε ποσότητα είναι 3,8 λίτρα. Σε σύγκριση με άλλα είδη βιοκαυσίμων, τα μικρο-φύκια είναι μικροοργανισμοί οι οποίοι είναι πολύ πιο παραγωγικοί, με ένα μέσο υπολογισμό στο εκτάριο που μπορεί να φθάνει μέχρι 25.000 λίτρα σε σύγκριση με τα 6.000 λίτρα για το φοινικέλαιο, το οποίο θεωρείται το περισσότερο παραγωγικό σήμερα για εκμετάλλευση, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες. Τα μικρο-φύκια είναι πολύ παραγωγικά και μεγαλώνουν με τέτοια ταχύτητα που μπορούν και δίνουν παραγωγή σε καθημερινή βάση και αναπαράγονται σε ακάθαρτα επιβαρυμένα με νιτρικό αλάτι ή στα αλμυρά ύδατα των θαλασσών.

Τα μικρο-φύκια ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν το πετρέλαιο

Τα μικρο-φύκια συμμετέχουν ακόμη στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και συσσωρεύουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο είναι ένα από τα βασικότερα αέρια που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Εκτός από τα παραπάνω τα μικρο-φύκια έχουν την ικανότητα να δημιουργούν σε τρομερές ποσότητες μια μεγάλη ποικιλία μορίων ενισχυμένων σε βιοχημικές ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους στη παραγωγή τροφίμων και τη φαρμακευτική.

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Τα_μικρο-φύκια_ετοιμάζονται_να_αντικαταστήσ ουν _το_πε τρέλαιο

No comments: