Wednesday 30 May 2012

Και ο Τσίπρας με μοντέλο για την «πράσινη ανάπτυξη»

Το δικό του σχέδιο για την «πράσινη ανάπτυξη» κόντρα στο «οικολογικό μοντέλο» του Γιώργου Παπανδρέου ετοιμάζει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Θέμη Δημητρακόπουλο τον εκπρόσωπο της νέας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, «Ελληνική Οικολογική Αριστερά (ΕΛ.ΟΙΚ.Α.)».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία πριν από δυόμισι χρόνια κάνοντας σημαία την πράσινη ανάπτυξη. Πολύ σύντομα η πράσινη ανάπτυξη έγινε μια πολιτική μαύρης λεηλασίας για τους φυσικούς πόρους και τις ανθρώπινες αντοχές. Το μνημόνιο δεν καταστρέφει μονάχα την κοινωνική συνοχή. Έχει βάλει στο στόχαστρο και το φυσικό περιβάλλον».

Υπό αυτά τα δεδομένα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι «θέλουμε να καταθέσουμε στον ελληνικό λαό ένα εναλλακτικό σχέδιο, ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα έχει ως βασικό συστατικό τον οικολογικό σχεδιασμό και την προστασία του περιβάλλοντος».

Πρόσθεσε δε ότι στην διαδικασία σύνταξης της δικής του «πράσινης βίβλου» θα έχει ως συναγωνιστές τα μέλη της «ΕΛ.ΟΙΚ.Α.», ο εκπρόσωπος των οπίων δήλωσε ότι «Η Ελληνική Οικολογική Αριστερά… συμπαρατάσσεται σ΄ αυτή την κρίσιμη συγκυρία με τις κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια νικηφόρα εκλογική έκβαση…».

(http://www.protothema.gr)

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=58349

No comments: