Thursday 31 May 2012

“Εκστρατεία” στο Λονδίνο για τους διαγωνισμούς open door

Στο Λονδίνο θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στελέχη του ΥΠΕΚΑ, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του EnergyPress θα έχουν σειρά από ραντεβού με πετρελαϊκές εταιρείες, προκειμένου να τους παρουσιάσουν τα δεδομένα για τους διαγωνισμούς open door σε Κατάκολο, Πατραϊκό και Ιωάννινα.
Τα ραντεβού έχουν κλειστεί σε συνεργασία με την πρεσβεία και την υπηρεσία Invest in Greece και εντάσσονται στο πλαίσιο της διαδικασίας «ανοιχτής πόρτας» η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία στις 3 Ιουλίου, όταν και θα πρέπει να κατατεθούν προσφορές για την αξιοποίηση των τριών οικοπέδων.
Θυμίζουμε ότι η πλευρά του υπηρεσιακού υπουργού περιβάλλοντος ειδικά για το θέμα των διαδικασιών ερευνών υδρογονανθράκων έχει διαμηνύσει προς τα υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΚΑ να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά με βάση τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, σαν να επρόκειτο για πολιτική κυβέρνηση.

Πηγές προσκείμενες στον υπουργό Γρ. Τσάλτα, είχαν καταστήσει σαφές προ ημερών ότι το θέμα των πετρελαίων αποτελεί προτεραιότητα για τον υπηρεσιακό υπουργό. Έτσι καθώς ο διαγωνισμός έχει μπει στην τελική ευθεία, τα υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΚΑ που διαχειρίζονται τη διαδικασία θα κάνουν το ταξίδι στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται και το ευρωπαϊκό κέντρο της αγοράς πετρελαίου. Σημειώνεται δε, ότι έγιναν προσπάθειες να γίνει ακόμη ένα ταξίδι, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην αμερικανική πετρελαϊκή πρωτεύουσα, το Χιούστον, ωστόσο τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και ως εκ τούτου το marketing του διαγωνισμού μέσω των ραντεβού θα περιοριστεί στη βρετανική πρωτεύουσα.
Οι εταιρείες
Πάντως από την πλευρά της αγοράς και ειδικότερα από τις εταιρείες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό, το μήνυμα που φτάνει είναι ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Σε μια αγορά που γίνεται προσπάθεια να ανοίξει μετά από χρόνια, θα ήταν σοβαρό λάθος και θα έπληττε την αξιοπιστία μας εάν αποφασιζόταν «με το καλημέρα» αναβολή.
Σεισμικά
Τέλος σε σχέση με το διαγωνισμό των σεισμικών τις επόμενες δύο εβδομάδες, αναμένεται να ξεκινήσουν οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ωστόσο θεωρείται δύσκολο να ανακοινωθεί πριν τις εκλογές και πιθανότατα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από την πολιτική κυβέρνηση που θα προκύψει (εάν προκύψει) από τις κάλπες της 17ης Ιουνίου.

http://www.energypress.gr/news/Ekstrateia-sto-Londino-gia-toys-diagwnismoys-open-door

No comments: