Wednesday 30 May 2012

Στην Ελλάδa και συγκεκριμένα στο The Mall Athens έρχεται το καινοτόμο σύστημα Pavegen, το οποίο παράγει ενέργεια από την κίνηση των πεζών, και κέρδισε το διαγωνισμό του Keep Walking Project του Johnnie Walker.

H μοναδική προσέγγιση του Pavegen, το οποίο αποτελεί μια ανακάλυψη της Βρετανικής εταιρείας Pavegen Systems, έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιεί την κινητική ενέργεια από τα βήματά μας, σε περιοχές με μεγάλη κίνηση, για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια.

Το Keep Walking Project του Johnnie Walker παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2011 στην Ελλάδα αναδεικνύοντας τρία πρωτοποριακά projects που λειτουργούν ως παραδείγματα ενός νέου τρόπου σκέψης για το πόσα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε όταν δουλεύουμε συλλογικά. Το κοινό υποστήριξε το project που προτιμούσε να δει να υλοποιείται, συλλέγοντας «βήματα» και δωρίζοντάς τα στο project της αρεσκείας του.

To νικητήριο project στην Ελλάδα είναι το Pavegen και η εγκατάσταση του μηχανισμού έρχεται στην Αθήνα από τις 29 Μαΐου έως και τις 10 Ιουνίου, ως μέρος μίας παγκόσμιας γιορτής για το πόσα μπορούμε να πετύχουμε όταν δουλεύουμε συλλογικά.

Το Pavegen παρουσιάστηκε πρόσφατα στις ιστοσελίδες του CNN & USA Today, καθώς ο κόσμος ανταποκρίνεται όλο και περισσότερο στο μεγάλο αυτό ανεκμετάλλευτο ενεργειακό πόρο. Μέσω του Keep Walking Project του Johnnie Walker, το Pavegen έχει ήδη παρουσιάσει την μοναδική αυτή τεχνολογία με ειδικές εγκαταστάσεις σε διάφορα σημεία του κόσμου.

http://www.energypress.gr/news/Pavegen:-Sthn-Ellada-to-kainotomo-systhma-paragwghs-energeias-apo-ta-bhmata

No comments: