Thursday 12 July 2012

ΔΕΗ: προσλήψεις και όχι ιδιωτικοποίηση θέλει η ΓΕΝΟΠ – Επίθεση και από ΚΚΕ

Την πάγια θέση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατά της ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης, αλλά και τις προειδοποιήσεις περί δυναμικών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που αυτή δρομολογηθεί επανέλαβε ο πρόεδρος του συνδικάτου Νίκος Φωτόπουλος μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων.
Ο κ. Φωτόπουλος τάχθηκε εναντίον κάθε είδους αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, όπως πώληση μετοχών, πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, εκχώρηση του μάνατζμεντ και τόνισε πως η τιμή του ρεύματος θα διπλασιαστεί ή θα τριπλασιαστεί αν πάρουν τον έλεγχο ιδιώτες.
Επίσης, ζήτησε διακοπή των επιδοτήσεων προς τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς (υπολογίζονται σε 250 – 270 εκατ. Ευρώ το 2012), ώστε να αποκατασταθούν οι ίσοι όροι ανταγωνισμού και πρότεινε να γίνουν προσλήψεις με τα κονδύλια (27 εκατ. ευρώ το χρόνο) που διατίθενται σήμερα για υπερωρίες.

Το ΥΠΕΚΑ διά στόματος του γενικού γραμματέα Κ. Μαθιουδάκη δεσμεύθηκε για άρση των στρεβλώσεων και επιβολή κανόνων υγιούς ανταγωνισμού, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, ζήτησε διασύνδεση των τιμών λιανικής με το κόστος παραγωγής.
Αξίζει να σημειωθεί πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 30% (διαβάστε σχετικά στο econews).
—”Όχι” στην  ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ από το ΚΚΕ
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ υποστηρίζοντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί κυβέρνηση «θα τροφοδοτήσουν την ανεργία, θα επιτύχουν το γκρέμισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και θα επιφέρουν νέα πλήγματα σε βάρος των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας».

«Οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για να αποκτήσει ζωτικό χώρο το μεγάλο κεφάλαιο και να διασφαλίσει σίγουρη κερδοφορία», υπογραμμίζει το ΚΚΕ , προσθέτοντας ότι την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ «που προώθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από το 1999, ο λαός την πλήρωσε με μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια».
Στο στόχαστρο του ΚΚΕ βρέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα ότι δεν «δεν εναντιώνεται στην απελευθέρωση των αγορών με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.».
Το ΚΚΕ κατηγόρησε, τέλος, την κυβέρνηση ότι καταφεύγει «στην διαστρέβλωση και στις απειλές προκειμένου να συκοφαντήσει και να αποτρέψει την αντίσταση και την πάλη των εργαζομένων ενάντια στο σχέδιό της».

http://www.econews.gr/2012/07/12/idiotikopoiisi-genop-kke/

No comments: