Friday 5 August 2011

Έτοιμη να ξεκινήσει γεωτρήσεις στην Κύπρο η Noble Energy

Έτοιμη να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις το συντομότερο δυνατόν -ακόμη και φέτος- εμφανίζεται η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, που έχει λάβει από την κυπριακή Κυβέρνηση άδεια έρευνας υδρογονανθράκων για το «Οικόπεδο 12» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη, ο Πρόεδρος της Noble Energy κ. Stover είπε ότι «ο στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε γεωτρήσεις εδώ το συντομότερο δυνατόν».

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις, είπε ότι θα επιθυμούσε να ξεκινήσουν φέτος, ενώ διευκρίνισε ότι η Noble Energy διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε ό,τι αφορά γεωτρήσεις σε βαθιά νερά, προσθέτοντας ότι τέτοια ευκαιρία της δίνεται και για την Κύπρο.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το έργο του Υπουργείου του τον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης του τόπου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Πασχαλίδης είπε για την εισαγωγή και προμήθεια Φυσικού Αερίου, ότι είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις με όλες τις εταιρείες που έχουν επιδείξει σοβαρό ενδιαφέρον και η αρμόδια Υπουργική Επιτροπή θα καταλήξει σύντομα σε εισήγηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

http://www.econews.gr/2011/08/05/noble-energy-kupros/

No comments: