Wednesday 31 August 2011

Συνεργασία της Volvo με τη Siemens στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Siemens για την παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων. Με τον τρόπο αυτό, ακόμη δύο μεγάλες εταιρείες αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στα ηλεκτρικά οχήματα, ενώ η ίδια η Siemens διαθέτει ήδη συνεργασία τόσο με την BMW, όσο και με την Renault.

Στα πλαίσια της συνεργασίας, τα πρώτα οχήματα αναμένεται να περάσουν από δοκιμές στα τέλη του φετινού έτους, ενώ η έρευνα θα βασιστεί στο σύστημα μετάδοσης ενέργειας, στα ηλεκτρονικά και στην φόρτιση του μοντέλου της Volvo, C30, το οποίο είναι υβριδικό.

Αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται από την General Motors και την LG στις μπαταρίες του Chevrolet Volt, από την Toyota και την Ford στα υβριδικά φορτηγά, από την BMW και την Peugeot Citroen στα εξαρτήματα, καθώς και από την Renault και τη Nissan.

Τέλος, η Volvo ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει και ένα υβριδικό λεωφορείο, το οποίο θα χρησιμοποιεί 65% λιγότερη ενέργεια από τα συμβατικά και θα εκπέμπει 75% λιγότερους ρύπους. Τα πρωτότυπα αυτά λεωφορεία πρόκειται να δοκιμαστούν στη σουηδική πόλη Γκόθενμπουργκ σε ένα χρόνο από σήμερα.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/ilektrika-aitokinita/sinergasia-tis-Volvo-me-ti-Siemens-sta-ilektrika-kai-ibridika-aitokinita.html

No comments: