Wednesday 31 August 2011

Δύο σοβαρά ατυχήματα σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ σε Πάτρα και νότιο Πεδίο, με ένα νεκρό

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι, σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου και ώρα 9:00 π.μ. περίπου, κατά τη διάρκεια εργασιών στον Υ/Σ Πάτρα ΙΙΙ, σημειώθηκε ατύχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα ο Κουρκούτας Γεώργιος του Διονυσίου, ετών 40, τεχνίτης υποσταθμών.
Ο τραυματισμένος μεταφέρθηκε άμεσα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 409 της Πάτρας, ενώ ήδη ετοιμάζεται η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Αθήνας, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση σοβαρών εγκαυμάτων.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ μεριμνά για την παροχή οποιασδήποτε απαιτούμενης βοήθειας προς τον εργαζόμενο της Επιχείρησης και τους οικείους του. Παράλληλα συγκροτείται επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Επίσης σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 και ώρα 10:50 στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, συνέβη θανατηφόρο ατύχημα με θύμα τον οδηγό Παπανικολάου Ιωάννη του Χρήστου ετών 50, ο οποίος εργαζόταν σε Εργολάβο της ΔΕΗ.

Ο παθών μεταφέρθηκε άμεσα με το ασθενοφόρο του Ορυχείου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Κοζάνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό τμήμα Πτολεμαΐδας που επελήφθη του συμβάντος, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=49660

No comments: