Saturday 27 August 2011

Πιέσεις προς τον Ομπάμα από τον κλάδο των αιολικών

Ομάδα 24 κυβερνητών και από τα δύο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ καλούν με επιστολή τους τον πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στη χώρα. Ζητούν με τον τρόπο αυτό την παράταση των φοροαπαλλαγών που πρόκειται να λήξουν από το 2012 διότι, όπως υποστηρίζουν, πρόκειται για ένα μέτρο που χαίρει της στήριξης και των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών.

Η σχετική επιστολή δημοσιεύτηκε από το Governors Wind Energy Coalition και σε αυτή οι κυβερνήτες αναφέρονται κυρίως σε ότι έχει σχέση με την αιολική ενέργεια. «Η παραγωγή στα αιολικά θα επιβραδυνθεί αν οι φοροαπαλλαγές δεν επεκταθούν. Επίσης μέρος του οφέλους θα χαθεί αν το Κογκρέσο προχωρήσει την τελευταία στιγμή στην ανανέωσή τους. Χρειάζεται αξιοπιστία στην πολιτική ώστε να στηριχθεί η συνεχής ανάπτυξη της παραγωγής ανεμογεννητριών στις ΗΠΑ», τονίζουν.

Τέλος, ζητούν τη σύσταση διακυβερνητικής ομάδας εργασίας για θέματα χωροθέτησης και σύνδεσης των αιολικών, καθώς και την επέκταση των προγραμμάτων του υπουργείου Ενέργειας στις ΑΠΕ.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/aiolika/pieseis-pros-ton-ompama-apo-ton-klado-ton-aiolikon.html

No comments: