Saturday 27 August 2011

Στα 181 MW η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Enel Green Power στην Ελλάδα

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Enel Green Power στην Ελλάδα πλέον ανέρχεται σε 181 MW, χάρη στα 24 MW από το αιολικό πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή» και 14 MW από εκείνο της «Παναγίας Σουμελά» που προσέθεσε στο «χαρτοφυλάκιό» της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα 38 MW των νέων αυτών έργων βρίσκονται αντίστοιχα στην Κοζάνη, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη Βέροια, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα συγκεκριμένα αιολικά πάρκα αποτελούνται από 19 ανεμογεννήτριες, των 2 MW η καθεμία και θα παράγουν περισσότερες από 67 εκατομμύρια kWh ετησίως, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 16,000 νοικοκυριών.
Η καθαρή ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από τα έργα αυτά θα μειώσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 74,000 τόνους CO2 το χρόνο.

Μαζί με την υπάρχουσα εγκατεστημένη ισχύ της, η Enel Green Power μπορεί να υπολογίζει σε ακόμα 45 MW από υπό κατασκευή αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα.

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Τώρα_και_στην_Ελλάδα_η_Enel_Green_Power

2 comments:

Anonymous said...

Όταν λέμε τώρα εννοούμε από το 2008;

EnergyTechnology said...

Προφανώς εσφαλμένος ο τίτλος που έβαλαν στο site που πήρα την είδηση. Έγινε κάποια αλλαγή σύμφωνα με το περιεχόμενο του κειμένου.