Tuesday 30 August 2011

Με τις ΑΠΕ στη βαλίτσα του πάει ο Παπανδρέου στο Βερολίνο

Συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ επιδιώκει ο Πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες από το πολιτικό ρεπορτάζ των εφημερίδων, με το ζήτημα της πορείας του δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς της Ελλάδα που συμφωνήθηκε στις 21 Ιουλίου και την ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας να βρίσκονται στην κορυφή της πρωθυπουργικής ατζέντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το θέμα του γερμανικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στις ΑΠΕ της Ελλάδας, στο μενού των συζητήσεων περιλαμβάνονται η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, το ευρωομόλογο, αλλά και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πακέτο βοήθειας των 109 δις.

Περαιτέρω στοιχεία αναφορικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου στο Βερολίνο είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί στα τέλη του Σεπτεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/cc794d9e-07f5-49ff-a03b-06891a1777c2

No comments: