Tuesday 30 August 2011

Αυξάνει η Κίνα τους στόχους της στις ΑΠΕ

Η Κίνα πρόκειται να αυξήσει σημαντικά τους στόχους της για τις ΑΠΕ όσον αφορά το έτος 2015, όπως αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια συγκράτησης των εκπομπών του θερμοκηπίου. Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, προβλέπεται η εγκατάσταση 100 GW αιολικών μέχρι τα τέλη του 2015, έναντι 90 GW που προβλεπόταν νωρίτερα. Αντίστοιχα, ο στόχος για τα υδροηλεκτρικά αναβαθμίζεται από τα 250 στα 260 GW.

Στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, προβλέπεται η εγκατάσταση 10 GW, εκ των οποίων τα 9 είναι φωτοβολταϊκά και το 1 GW ηλιοθερμικά πάρκα. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση πρόκειται να μεταφράσει τους στόχους αυτούς σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε να γνωρίζει η κάθε τοπική αυτοδιοίκηση τι πρέπει να πράξει για να τους πετύχει.

Τέλος, η κινεζική κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών, Beijing Jingyuntong Technology, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά με τίμημα 40-42 γιουάν ανά μετοχή, ώστε να συγκεντρώσει 395 εκατ. δολάρια. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι η κατασκευή νέας βιομηχανικής μονάδας στο Πεκίνο.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=49605

No comments: