Tuesday 30 August 2011

Παράταση ως 16 Σεπτεμβρίου για τους κώδικες αγοράς ηλεκτρισμού

Παράταση έως τις 16 Σεπτεμβρίου έδωσε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στη δημόσια διαβούλευση σχετικά με τους Κώδικες Συστήματος και Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η Αρχή έχει θέσει σε διαβούλευση τα σχέδια του Κώδικα Διαχείρισης του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Κώδικας Διαχείρισης ΕΣΜΗΕ), και του Κώδικα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, τα οποία κατάρτισε ο ΔΕΣΜΗΕ.

Τα εν λόγω σχέδια Κωδίκων βασίζονται στον υφιστάμενο Κώδικα Διαχείρισης Συστήματος & Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας και ενσωματώνουν τις αλλαγές που κρίθηκαν απαραίτητες κατόπιν της δημιουργίας νέων εταιρειών (ΑΔΜΗΕ ΑΕ, ΛΑΓΗΕ ΑΕ, κλπ.), βάσει του πρόσφατα ψηφισθέντος ενεργειακού νομοσχεδίου.

Στόχος της διαβούλευσης είναι η συλλογή και επεξεργασία από τη ΡΑΕ μίας πρώτης σειράς παρατηρήσεων και προτάσεων εκ μέρους των ενδιαφερόμενων μερών.

Στη συνέχεια, η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις και, σε συνδυασμό με τις δικές της απόψεις και προτάσεις, θα προχωρήσει σε νέα δημόσια διαβούλευση, με στόχο την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας το Δεκέμβριο του 2011.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/60a427d7-3bd5-4fd1-817c-17e5b2e20e5e

No comments: