Saturday 17 September 2011

Στους 500.000 πελάτες στοχεύει η Hellas Power

Οι 500.000 καταναλωτές, οικιακοί και επαγγελματικοί, είναι μέσα στους στόχους της Hellas Power, όπως μετονομάστηκε η εταιρία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας Aegean Power. Παρουσιάζοντας τη νέα εταιρική ταυτότητα, ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Βασίλης Μηλιώνης, αναφέρθηκε στις προοπτικές της,μέσα σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την οικονομική κρίσηαλλά και τις συνεχιζόμενες στρεβλώσεις στην ελληνική ενεργειακή αγορά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας, από το 2008 έως σήμεραη επιχείρηση έχει διασφαλίσει σε περισσότερες από 120.000 εταιρίες και νοικοκυριάοικονομία και έλεγχο στο ηλεκτρικό τους ρεύμα, ενώ παράλληλα έχει εξοικονομήσει σε αυτές 24.000.000 ευρώ, σε σχέση με τα ρυθμιζόμενα τιμολόγια (περίοδος 2010- 2011).

Στο πλαίσιο αυτό, η Hellas Power εξακολουθεί να συμβάλλει στην προώθηση του ελληνικού επιχειρείν και στη μείωση των πάγιων εξόδων των νοικοκυριών. Στόχος της Hellas Power είναι η απόκτηση 200.000 πελατών έως το τέλος του έτους.

Αναφορικά με το επενδυτικό της πρόγραμμα, ο κ. Μηλιώνης τόνισε ότι στο τέλος του 2012 πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας,το οποίο θα αποτελείται από μονάδα συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 119 μεγαβάτ.

Ωστόσο, η εταιρία ήδη λειτουργεί 30 φωτοβολταϊκά πάρκα στον νομό Κοζάνης, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 1,2 μεγαβάτ, ενώ η ισχύςστο προσεχές μέλλον θα αυξηθεί σε 12 μεγαβάτ.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλοςτης Hellas Power, ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι να μετατραπεί σε καθετοποιημένη εταιρία utilities, με πρόσβαση στην παραγωγή, εμπορία και διανομή ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό,έχει ήδη δημιουργήσει θυγατρικές εμπορικές εταιρίες στη Βουλγαρία, στη Σερβία και στην πΓΔΜ,μέσω των οποίων εισάγει ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, ενώ προχωρά στην ίδρυση εμπορικών θυγατρικών στην Τουρκία και στηΡουμανία.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας το 2010ανήλθαν στις 1.200 μεγαβατώρες, ποσότητα που θα αυξηθεί στις 2.300 μεγαβατώρες το 2011.Ήδη, τονίζει ο κ. Μηλιώνης, παραγωγική ισχύς του ελληνικού συστήματος 350 - 450 μεγαβάτ λειτουργεί για την τροφοδοσία των πελατών της Hellas Power.

Σε ερωτήσεις για πιθανό ενδιαφέρον συμμετοχής της εταιρίας του σε σχήματα που θα εξαγοράσουν μονάδες τηςΔΕΗ, ο ίδιος επισημαίνει πως το ενδιαφέρον υφίσταται, αρκεί να διευκρινιστούν οι όροι πώλησης των μονάδων.

Όσο για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, αυτή θα μπορούσε να προέλθει από τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού. Πάντως, τα σημεία στα οποία επιμένει ο κ. Μηλιώνης είναιη ανάγκη εξορθολογισμού της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού και η δημιουργία σταθερού περιβάλλοντος, το οποίο δεν θα διαταράσσεται από μέτρα, όπως το πρόσφατο της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, που εκτόξευσε τις τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας.

O επικεφαλής της Hellas Power επιβεβαίωσε ότι γίνονται συζητήσεις με τηλεπικοινωνιακό πάροχο, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο,θα επιδιωχθεί να είναι ο δεσπόζων στην εγχώρια αγορά(εννοώντας τον ΟΤΕ) για την έκδοση κοινών λογαριασμών, δηλαδή ηλεκτρικού, τηλεφώνου και Internet. Ως γνωστόν, η εταιρία ήδη συνεργάζεται με την αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός για την εξόφληση των λογαριασμών ηλεκτρικού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το 2010τα μικτά κέρδη της επιχείρησης ανήλθαν σε 7,2 εκατ. ευρώκαι τα καθαρά σε 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2011, αναμένονται μικτά κέρδη 10 εκατ. και καθαρά 3 εκατ. ευρώ. Αντιστοίχως, ο κύκλος εργασιών το 2010 διαμορφώνεται στα 123 εκατ. και αναμένεται να ξεπεράσει τα 225 εκατ. το 2011.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=50119

No comments: