Tuesday 27 September 2011

Ανακύκλωση φωτοβολταϊκών γεννητριών: συνεργασία Conergy-PV Cycle

H απόσταση από τη θεωρία στην πράξη πολλές φορές είναι μεγάλη, ιδιαίτερα σε θέματα ανακύκλωσης. Ωστόσο, η Conergy φρόντισε να γεφυρώσει αυτό που γι’ άλλους φαντάζει αγεφύρωτο χάσμα.

Με ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον και συμβάλλοντας ενεργά σε μια μορφή οικονομικής ανάπτυξης που υπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες, παρέχει στους πελάτες της, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο PV CYCLE, μια αξιόπιστη και εύκολη λύση για απόσυρση και ανακύκλωση των φωτοβολταϊκών γεννητριών, οι οποίες δεν χρειάζονται πλέον, καθώς και των υλικών που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.
Το PV CYCLE ιδρύθηκε από κατασκευαστές φωτοβολταϊκών γεννητριών με στόχο τη δημιουργία ενός προγράμματος εθελοντικής απόσυρσης και ανακύκλωσης των φωτοβολταϊκών γεννητριών στην Ευρώπη, των οποίων η διάρκεια ζωής έχει λήξει. Μέσω της απόσυρσης και της ανακύκλωσης των πρώτων υλών των φωτοβολταϊκών, όπως το πυρίτιο και το αλουμίνιο, η βιομηχανία φωτοβολταϊκών κρατά την υπόσχεσή της για τη διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης.

Για την απόσυρση των παλιών φωτοβολταϊκών γεννητριών χρησιμοποιούνται ειδικά container τα οποία είναι μόνιμα εγκατεστημένα σε προεπιλεγμένα σημεία συλλογής.
Το δίκτυο σημείων συλλογής επεκτείνεται συνεχώς και η συλλογή των φωτοβολταϊκών γεννητριών μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης με τον ίδιο το Σύνδεσμο. Οι φωτοβολταϊκές γεννήτριες συγκεντρώνονται και ανακυκλώνονται μέσω διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον.

Καθώς το PV CYCLE χρηματοδοτείται εξ` ολοκλήρου από εταιρείες κατασκευής και εισαγωγής φωτοβολταϊκών γεννητριών, όπως η Conergy, η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν σε όποιον επιθυμεί να προχωρήσει σε απόσυρση των φωτοβολταϊκών γεννητριών Conergy μετά από την ολοκλήρωση της αφαίρεσής τους από την εγκατάσταση.

Χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας μπορούν να κάνουν εταιρείες ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, έμποροι λιανικής και χονδρικής πώλησης, τελικοί επενδυτές, κατασκευαστές, εταιρείες κατεδάφισης και φυσικά όλα ευρωπαϊκά νοικοκυριά που διαθέτουν οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το PV CYCLE στο τηλέφωνο +32 2 400 10 49 ή με email στο operations@pvcycle.org.

http://www.ecofinder.gr/news/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ_ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ/1/Ανακύκλωση_φωτοβολταϊκών_γενν ητριών_συνεργασία_Conergy-PV

No comments: