Thursday 29 September 2011

Ξεκίνησε το ECOMOBILITY 2011-12

Με την αποστολή της Εγκυκλίου, που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, στα Γυμνάσια και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, ξεκίνησε η ένατη περίοδος της εκστρατείας ECOMOBILITY 2011-12, που πραγματοποιείται για ένατη συνεχόμενη χρονιά.

Αξιοσημείωτη είναι η άμεση ανταπόκριση και οι δηλώσεις συμμετοχής Γυμνασίων, που έφτασαν στη Γραμματεία της εκστρατείας, από την Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη, το Μαρούσι και Βριλήσσια, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει Δήμοι που θέλουν να ενταχθούν στην εκστρατεία και να συνδιοργανώσουν στη περιοχή τους τις εκδηλώσεις και τις παρουσιάσεις των προτάσεων των εφήβων για την οικολογική μετακίνηση στο τόπο τους.

Στην Εκστρατεία ECOMOBILITY 2011-12, μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίων, από όλη τη χώρα. Έργο τους θα είναι να ερευνήσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, που προκαλούν οι συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους και οι συνθήκες που επικρατούν στην πόλη τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους, τις οποίες θα καταθέσεις στις Τοπικές Αρχές και τους Φορείς της πόλης, σε μια σημαντική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν συμπολίτες τους. Η ομάδα με την καλύτερη εργασία θα φιλοξενηθεί στις Βρυξέλλες τον επόμενο Ιούνιο, ενώ οι ομάδες με τις τέσσερις πιο δημιουργικές παρουσιάσεις θα συμμετέχουν στο ECOCAMP τον επόμενο Αύγουστο.

Από σήμερα λοιπόν και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οι Διευθυντές και Καθηγητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχει το Γυμνάσιό τους στην Εκστρατεία, μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής με πολύ απλό τρόπο, ηλεκτρονικά, από τον Δικτυακό τόπο της εκστρατείας www.ecomobility.gr ή με ένα απλό μήνυμα στη διεύθυνση info@ecomobility.gr και info@ecocity.gr, καθώς και με τηλεφωνική επικοινωνία στη Γραμματεία της Εκστρατείας (τηλ. 210 6196757). Αμέσως μετά την παραλαβή ο Καθηγητής θα λάβει από τη Γραμματεία οδηγίες και στοιχεία για το συντονισμό των ομάδων, που θα πρέπει να δουλέψουν χωρίς επέμβαση τρίτων.

Η Εκστρατεία, διοργανώνεται από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY και έχουν συστρατευθεί για την υποστήριξη και συνεργασία το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών MBA Ο.Δ.Ε.&Μ.Ε. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας, το Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής και το Εργαστήριο

Χημείας Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Τομέας Μηχανικής ΣΕΜΦΕ με το Εργαστήριο Πολυμερών και Σύνθετων Υλικών και η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, το Εργαστήριο Εναλλακτικών Συστημάτων Μετατροπής Ενέργειας από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του Τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο, το Ινστιτούτο Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.), ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών, ο Σύνδεσμος Χημικών Βορείου Ελλάδος, η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, η UNICEF, ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Ελλάδος, το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον (ΜΙΟ) και η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών.

Η Εκστρατεία είναι υπό την Αιγίδα Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν περισσότερα στοιχεία για την Εκστρατεία και τις συμμετοχές των μαθητών στον δικτυακό τόπο www.ecomobility.gr

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/periballon/ksekinise-to-ECOMOBILITY-2011-12.html

No comments: