Tuesday 27 September 2011

Πιστοποίηση «Made in EU» για την Soltech Α.Ε

Το πιστοποιητικό “Made in EU” είναι διαθέσιμο μετά από αίτημα ελέγχου από τους εξουσιοδοτημένους φορείς πιστοποίησης σε ευρωπαϊκού παραγωγούς φωτοβολταϊκών, ώστε να προωθείται η χρήση των ευρωπαϊκών συστημάτων. Στα πλαίσια αυτά, η Soltech έλαβε στην Ιταλία το εν λόγω πιστοποιητικό, γεγονός που επιβεβαιώνει τους παραγωγικούς προσανατολισμούς της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε τα εξής:

«Με το νομοσχέδιο “Conto Energia IV” από το Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ιταλίας (GSE) που τέθηκε σε ισχύ από αρχές Ιουνίου του 2011, προβλέπεται πρόσθετη ταρίφα (feed-in tariff) ύψους 10% για τα κατασκευασμένα φβ πλαίσια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή του αναθεωρημένου νομοσχεδίου αποτελεί η επιλογή τουλάχιστον του 60% του κόστους εξοπλισμού των φβ έργων από χώρες προέλευσης της Ευρώπης.

Για την ευκολότερη και ταχύτερη διαδικασία υποβολής της αίτησης παροχής των εν λόγω πρόσθετων κινήτρων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην εταιρεία Soltech AE, από τον αναγνωρισμένο ιταλικό φορέα TÜV Intercet. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επιθεώρησης, τα φβ πλαίσια SLTP660 πιστοποιήθηκαν ότι πληρούν το κριτήριο “Made in Europe”, όπως απαιτείται από το Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ιταλίας.

Παρά τη γενική τάση μετακίνησης της παραγωγής σε μη ευρωπαϊκές χώρες, ο Όμιλος SCH επιμένει ελληνικά αναβαθμίζοντας τις παραγωγικές διαδικασίες, αυξάνοντας τις αποδόσεις των προϊόντων και τηρώντας αυστηρά ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Σε σχετική δήλωση του ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου SCH κ. Πιταροκοίλης Σοφοκλής αναφέρει: “Βρισκόμαστε στη ευχάριστη θέση να παρέχουμε στους πελάτες μας έναν ακόμα λόγο να επιλέξουν τα προϊόντα μας, απολαμβάνοντας τα προνόμια τόσο της αποδεδειγμένης παραγωγής σε ευρωπαϊκό έδαφος όσο και τα ποιοτικά κριτήρια και οικονομικά ανταλλάγματα που αυτή συνεπάγεται. Ελπίζουμε αυτή η τάση ευρωπαϊκής προτυποποίησης να επεκταθεί σύντομα και στην χώρα μας”.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/fotoboltaika/pistopoiisi-Made-in-EU-gia-tin-Soltech-a.e. html

No comments: