Friday 30 September 2011

Αγροτικό φωτοβολταϊκό πάρκο από τη SABO SA

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κατασκευή και πραγματοποιήθηκε η σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ, του πρώτου από μια σειρά Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Πάρκων που θα υλοποιηθούν εντός του 2011 και 2012 από την εταιρεία SABO SA.

Το πάρκο, ισχύος 98,9kW, βρίσκεται στη θέση «Λειβάδι» στην Αμφίκλεια του νομού Φθιώτιδας και είναι κατασκευασμένο με 8 διαξονικούς Tracker τύπου SR80+, με πάνελ ισχύος 235W και τριφασικούς μετατροπείς της DANFOSS. Οι Trackers της SABO SA είναι στατικώς πιστοποιημένοι από την TUV HELLAS και έχουν όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας για προστασία από δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπως άνεμο, χιόνι, ή κεραυνούς. Λειτουργούν αυτόνομα, έχοντας ο κάθε ένας το δικό του σύστημα ελέγχου (PLC), εξοπλισμένο με το σύστημα αστρονομικών συντεταγμένων ώστε να ακολουθούν πιστά την πορεία του ηλίου και να επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση εξοπλίστηκε με το ολοκληρωμένο πακέτο απομακρυσμένου ελέγχου Scada, ειδικά προσαρμοσμένο για τις ανάγκες των φωτοβολταϊκών πάρκων της SABO S.A. Το σύστημα παρέχει δυνατότητες τηλεμετρίας, απομακρυσμένης παρακολούθησης του πάρκου ή κάποιας πιθανής βλάβης, αλλά και απομακρυσμένου ελέγχου των tracker μέσα από Η/Υ ή ακόμα και μέσω κινητού τηλεφώνου (smartphone).

Το έργο που ολοκληρώθηκε από τη SABO SA, παραδόθηκε με περίφραξη, χρήση καμερών και σύστημα συναγερμού με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια του πάρκου και τη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας του.

http://www.econews.gr/2011/09/30/agrotiko-fwtovoltaiko-sabo/

No comments: